Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Old Trafford
Doelpunt Fellaini helpt Everton aan punt op Old Trafford
Tomas Taecke

Marouane Fellaini en Everton hebben de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. De Toffees hielden United na een knotsgekke partij op Old Trafford in bedwang (4-4).

Manchester United is in eigen huis niet verder gekomen dan een puntendeling tegen Everton, waardoor aartsrivaal City straks opnieuw kan naderen. United stond 3-1 en 4-2 voor, maar gaf de zege in de slotfase toch nog uit handen.

Everton moest niet onderdoen voor de competitieleider en kwam vlak voorbij het halfuur op voorsprong via Jelavic. Rooney maakte kort voor de rust de openingsgoal van de ex-Essevee-spits ongedaan. Na de pauze nam United de bovenhand en liep de landskampioen via Nani en Welbeck uit tot 3-1. Met een knappe goal bracht Rode Duivel Marouane Fellaini Everton halverwege de tweede helft opnieuw in de wedstrijd.

Een tweede goal van Rooney leek de wedstrijd twintig minuten voor affluiten te beslissen, maar niets was minder waar. Jelavic en Pienaar, op aangeven van opnieuw Fellaini, sleepten alsnog een punt uit de brand voor de bezoekers (4-4).