Speeldag: Speeldag 5
Stadion: White Hart Lane
Tottenham vernedert negen Liverpudlians
Tomas Taecke

Liverpool is zwaar onderuit gegaan in de topwedstrijd op White Hart Lane. De bezoekers werden tot negen man herleid en moesten lijdzaam toezien hoe Tottenham een knappe thuiszege boekte (4-0).

Luka Modric zette de Londenaren met een sublieme plaatsbal op voorsprong. Na zeven minuten was Liverpool al op achtervolgen aangewezen. Adam pakte op het halfuur zijn tweede kaart waardoor Liverpool nog een uur met tien man verder moest.

In de tweede helft werd ook Skrtel uitgesloten na een tweede geel karton. De weg lag open voor Tottenham dat via Defoe en Adebayor de wedstrijd snel besliste. In de blessuretijd plaatste de Togolese aanvaller met zijn tweede goal het orgelpunt.

Na twee zware nederlagen tegen Man United (3-0) en Man City (1-5) kon Tottenham eindelijk een belangrijke wedstrijd tot een goed einde brengen.