Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Anfield Road
De Gea houdt Man Utd recht op Anfield
Yves Dekoning

De topper tussen Liverpool en Manchester United is op een gelijkspel geëindigd. De Reds kwamen via een vrije trap op voorsprong, maar na een hoekschop klom United terug op gelijke hoogte. In de slotfase kamen de bezoekers nog enkele keren goed weg.

Voor rust was het zoeken naar een opening. Beide ploegen namen weinig risico's en dat leverde een gesloten partij op. Tien minuten voor tijd dook Luis Suarez plots voor David de Gea op, maar hij besloot recht op de keeper. Liverpool had het meeste balbezit. Man Utd kon zelf ook een paar keer dreigen met schoten die net naast zoefden.

Na de koffie nam de druk van Liverpool toe. Steven Gerrard en Charlie Adam namen de ploeg op sleeptouw en dat resulteerde in een resem doelpogingen. Nadat Lucas Leiva plaats ruimde voor Jordan Henderson kwamen de Reds nog meer opzetten en in de 68ste minuut versierde Adam een vrije trap. Gerrard trapte hard en Ryan Giggs week uit waardoor de Gea kansloos was. Liverpool verdiend 1-0 voor.

Manchester reageerde met drie wissels en sloeg tien minuten voor tijd ook terug. Invaller Javier Hernandez kopte een hoekschop binnen. Daarna nam Liverpool het commando terug over. De bezoekers werden nu helemaal weggedrukt. De Gea moest Man Utd meermaals recht houden, vooral zijn redding bij een schuiver van Dirk Kuijt was indrukwekkend en ook bij de lob van Henderson had hij een schitterende reflex in huis. Martin Skrtel trapte nog van dichtbij over en ook de kopbal van Henderson vloog net over de lat.