Speeldag: Speeldag 14
Stadion: White Hart Lane
Bale speelt de hoofdrol in duel tegen Liverpool
Yves Dekoning

Liverpool heeft het onderspit moeten delven op het veld van Tottenham. Na kwartier spelen stonden de Reds al twee doelpunten in het krijt. Dankzij een owngoal kregen de bezoekers even terug hoop, maar het bleef 2-1 voor Tottenham.

In de zesde minuut was het al een eerste keer prijs. Stewart Downing liet een lage voorzet van Gareth Bale gewoon lopen en Aaron Lennon kon aan de tweede paal simpel binnen leggen. Liverpool probeerde meteen terug te slaan, maar kreeg snel opnieuw een goal te slikken. Een vrije trap van Bale week af op twee spelers en ging zo in doel.

Liverpool gaf niet op en creëerde nog kansen. Steven Gerrard kreeg geen strafschop en Luis Suarez zag zijn poging van de lijn gekeerd worden. Twintig minuten voor tijd werd het terug spannend. Lennon trapte de bal via Bale in eigen doel. Suarez was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging was net te hoog.

Bij Tottenham stond Jan Vertonghen de hele partij tussen de lijnen. Moussa Dembele werd vlak voor tijd naar de kant gehaald. Tottenham profiteert zo optimaal van de puntendeling (1-1) in de match tussen Arsenal en Everton en wipt naar de vijfde plaats. Liverpool is twaalfde.