Speeldag: Speeldag 17
Stadion: St. James Park
City overklast Newcastle
Sander De Graeve

Newcastle United kon tegen Manchester City de mindere vorm niet van zich afspelen. Het verloor kansloos in eigen huis van de Citizens, die het zonder de geblesseerde Kompany moesten doen, met 1-3.

Manchester City toonde al snel wie de baas was op bezoek bij Newcastle. Touré gaf de bal mooi diep naar nasri. Die legde op zijn beurt terug op Agüero die simpel kon binnentikken. City stond zo meteen 0-1 voor. Javi Garcia kon de dominantie van City omzetten in een dubbele voorsprong vijf minuten voor rust. Hij kopte een corner goed naar de grond en werd geholpen door Santon, die aan de tweede paal moest ontzetten maar los naast de bal trapte.

Newcastle kreeg hoop in de tweede helft toen Ba de aansluitingstreffer kon scoren. Coloccini kreeg de bal met een gelukje tot bij de spits, die volledig vrij kon binnenkoppen. City was niet van slag en bleef de betere ploeg. Toch had Cissé nog een grote kans, hij schoot van dichtbij over doel. De spits onderstreepte zijn gebrek aan vorm. Yaya Touré nam 12 minuten voor tijd alle twijfel weg. Zabaleta haalde de achterlijn en kon de bal terugleggen. Touré moest maar binnenschuiven.