Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Villa Park
Tottenham pakt volle buit mee uit Birmingham

Tottenham is met 0-4 gaan winnen op het veld van Aston Villa. Daarmee blijven ze op gelijke hoogte van WBA en Everton, die eerder op de dag al wonnen. Aston Villa heeft maar drie punten meer dan Wigan, dat op een degradatieplaats staat.

Vertonghen en Dembélé gingen op bezoek bij Benteke. In de eerste helft vielen er geen doelpunten, ook al kregen beide teams daar zeker mogelijkheden toe. De wedstrijd kwam in Villa Park echter pas in de tweede helft in een juiste stroomversnelling.

Iets voor het uur had Jermain Defoe de score geopend voor de bezoekers en amper drie minuten later was de wedstrijd al gespeeld dankzij Bale. Diezelfde Bale maakte een dik kwartier voor tijd de wedstrijd helemaal monddood met zijn tweede van de avond. Vijf minuten voor tijd maakte hij zijn hattrick rond.