Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: The Hawthorns
Lukaku maakt het verschil tegen Mignolet

West Bromwich Albion heeft de punten thuis kunnen houden in een duel met Sunderland. Dankzij twee doelpunten van Romelu Lukaku won het uiteindelijk met 2-1 van het Sunderland van Simon Mignolet.

Tien minuten voor rust zette de Rode Duivel een strafschop om tegenover een andere speler van de Belgische nationale ploeg. Een kwartier voor tijd werd Romelu Lukaku helemaal de held van WBA, doordat hij zijn tweede van de avond binnenwerkte.

Even later kwam er toch nog spanning in de wedstrijd, nadat Sessègnon de aansluitingstreffer maakte. In de tien resterende minuten slaagde Sunderland er echter niet meer in om nog op gelijke hoogte te komen, waardoor de drie punten in The Hawthorns bleven.

West Bromwich Albion staat nu zevende in de stand, terwijl Sunderland na een 0 op 9 toch nog een beetje moet uitkijken naar de prestaties van de ploegen onder zich. Het heeft voorlopig vijf punten meer dan Aston Villa, dat op een degradatieplaats staat.