Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stamford Bridge
Manchester United op cruise control, Chelsea met veel moeite
Timothy Collard

Manchester United kende vanmiddag geen problemen met Norwich, het werd 4-0. Chelsea van zijn kant had meer moeite met West Brom. The Blues wonnen met het kleinste verschil.

Bij United was Shinji Kagawa dé man in vorm, de Japanner scoorde een mooie hattrick op aangeven van Rooney en Van Persie. Vlak voor rust maakte Kagawa zijn eerste van drie treffers. In het laatste kwartier van de wedstrijd voegde de middenvelder daar nog twee doelpunten aan toe en zo verzilverde hij zijn prima prestatie. In toegevoegde tijd maakte Rooney er zelfs nog 4-0 van. Door de overwinning zet United eerste achtervolger City voorlopig op vijftien punten. City gaat maandag nog op bezoek bij Aston Villa, het team van Rode Duivel Christian Benteke.

Chelsea had het heel wat lastiger met West Bromwich Albion. The Blues wonnen met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Demba Ba. De Senegalees zorgde na een halfuur spelen voor het enige doelpunt van de namiddag. Lukaku kwam niet in actie tegen zijn moederclub. In zijn huurcontract werd namelijk opgenomen dat hij niet mag spelen tegen de Club die hem uitleent.

Simon Mignolet nam het met Sunderland op tegen Fulham. De Rode Duivel werd tweemaal gepasseerd tijdens het duel, maar sleepte uiteindelijk wel nog een punt uit de brand met zijn team. Gardner en Sessegnon wisten de vroege doelpunten van Berbatov en Riether alsnog uit. Beide teams schieten weinig op met de puntendeling, in het klassement blijven ze rond elkaar hangen met uitzicht op het linkerrijtje. Roland Lamah, tot slot, bleef een hele wedstrijd lang op de bank bij Swansea. Zijn team pakte wel de volle buit tegen Newcastle. Moore maakte na 85 minuten het enige doelpunt van de partij.