Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Madejski Stadium
Benteke en Lukaku scoren
Jens Van der Borght

De Premier League hadden enkele degradatietoppers op het menu. Met Norwich-Southhampton, QPR-Sunderland en Reading-Aston Villa waren er drie matchen te zien tussen teams uit de rechterkolom. Daarnaast was er ook de wedstrijd tussen de revelaties West Bromwich en Swansea.

Reading-Aston Villa

Aston Villa wist wat het moest doen tegen Reading. Bij een verlies sprong Reading over hen in de stand, waardoor The Villans op een degradatieplaats kwamen te staan. Reading kwam na een half uur op voorsprong via een eigen doelpunt van verdediger Baker. Maar lang kon het niet genieten van die voorsprong. Via Benteke zijn twaalfde doelpunt van het seizoen kwam Aston Villa langszij. Vlak voor rust zette Agbonlahor met een schitterende volley zijn team op voorsprong. Het bleef ook bij 1-2 na negentig minuten spelen.

West Bromwich-Swansea City

Ook die andere Belg, Romelu Lukaku wist te scoren. Luke Moore bracht na iets meer dan een half uur Swansea City op voorsprong op assist van De Guzman. Maar vijf minuten voor de rust tikte Lukaku de 1-1 binnen. Na de rust miste de spits wel een penalty, maar uiteindelijk won West Bromwich toch de wedstrijd via een afgeweken bal op de rug van De Guzman.

Overige wedstrijden

De wedstrijd tussen Norwich en Southampton eindigde op 0-0. Het QPR van Redknapp won met 3-1 van Sunderland. Zo klimt Queens Park Rangers op gelijke hoogte met de voorlaatste in de stand, Reading.