Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea houdt de drie punten thuis
Conrad Grayson

Chelsea won in eigen huis met 2-0 van Swansea City, na een kalme wedstrijd op Stamford Bridge. The Blues beslisten de wedstrijd met twee doelpunten in de laatste drie minuten van de eerste helft. Chelsea pakt zo drie gouden punten in de strijd om een Champions League-ticket.

Er was weinig te zien in de beginfase. Rond de 15e minuut maakte de Rode Duivel Eden Hazard een mooie combinatie met Oscar. De Braziliaan zijn controle was echter niet goed en de aanval werd afgebroken.

Ramires moest in de 24ste minuut het veld verlaten wegens blessure. Frank Lampard kwam in zijn plaats en die zorgde in de 36ste minuut bijna voor de 1-0 voorsprong met een goede plaatsbal. Doelman Vorm kon nog net de redding brengen.

Weinig spektakel op Stamford Bridge

Toch kwam The Blues niet verder dan enkele afstandsschoten van Hazard, Demba Ba en Lampard.

Enkele minuten laten was het dan toch zover via Oscar. De Braziliaan schoot vanop vijftien meter in het doel, na een mooie combinatie van John Terry en Lampard.

En nog was het niet gedaan, want diezelfde Lampard was in de blessuretijd van de eerste helft goed voor de dubbele voorsprong. Juan Mata werd ten val gebracht in de zestien door Leon Britton. Lampard zette de strafschop succesvol om. Dat was doelpunt nummer 201 bij Chelsea voor de Engelsman en daarmee staat hij er nog één verwijderd van Bobby Tamblind zijn clubrecord.

Ook in de tweede helft viel er niet veel te beleven. Ba kreeg nog enkele halve kansen, maar doelman Vorm was telkens bij de pinken. Aan de andere kant werd het doel van Cech bedreigd door Michu en Angel Rangel, maar veel leverde het niet op.

Swansea kon het tij niet meer doen keren en ging zonder punten terug naar huis.