Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Villa Park
Benteke en Lukaku spelen gelijk
Christophe van den Boom

Aston Villa haalde in extremis een punt tegen West Bromwich Albion. De thuisploeg leek lang op een nederlaag af te stevenen, maar Darren Bent maakte gelijk. Christian Benteke en Romelu Lukaku kwamen niet tot scoren.

Shane Long stond bij West Bromwich in de basis ten nadele van Lukaku. Die kopte in de eerste vijf minuten al een reuzenkans naast.  Bij Aston Villa ging de dreiging uit van Brett Holman, maar geen van beide ploegen wist te scoren in de eerste helft.

Na de rust was het dan toch raak. Shane Long zag eerst een doelpunt afgekeurd, maar trapte daarna opnieuw raak en bracht de bezoekers op voorsprong. Christian Benteke, die bij Aston Villa in de basis begon, had de gelijkmaker aan de voeten, maar zag zijn poging afgestopt door Tamas. Invaller Darren Bent bracht Villa tien minuten voor tijd toch nog langszij. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Benteke begon bij de thuisploeg in de basis, maar moest na 70 minuten plaats ruimen voor doelpuntenmaker Bent. Lukaku mocht bij de bezoekers het laatste kwartier vol maken. The Baggies staan voorlopig op een zesde plaats in het klassement met elf punten. Aston Villa staat vijftiende met vijf punten.