Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Goodison Park
Liverpool en Everton houden het op 2-2
Sander De Graeve

Everton en Liverpool speelden zondagmiddag 2-2 gelijk in een onderhoudende Merseyside-derby. Suarez eiste een hoofdrol op met een goal en een assist op de own-goal van Baines. In de 94e minuut werd een geldig doelpunt van Suarez onterecht afgekeurd voor buitenspel.

In een onderhoudende eerste helft kwam Liverpool na 20 minuten al 0-2 voor. Baines werkte een harde voorzet van Suarez in eigen doel en diezelfde Suarez kopte een vrije trap van Gerrard voorbij Howard.

De 1-2 kwam er na een corner. Jones, de vervanger van Reina in doel bij Liverpool, bokste slecht weg in de voeten van Osman. De speler van Everton schoot de bal mooi laag in doel.

Liverpool had daarna veel moeite met een ontketende Kévin Mirallas. De Belg slalomde keer na keer voorbij talloze Liverpool-spelers. Hij lag ook aan de basis van de 2-2. Mirallas zette hard voor tot bij Fellaini, die kon draaien en Naismith vinden en die de bal kon binnenlopen.

Mirallas kon zondagmiddag enkel afgestopt worden door overtredingen. Een trap van Sterling op de enkels van Mirallas zorgde ervoor dat hij tijdens de rust moest vervangen worden door Gueye.

In de tweede helft kon Everton nog een penalty claimen maar uiteindelijk kwam het goed weg. In de 94e minuut kon Suarez de winning goal scoren voor Liverpool. Zijn geldig doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.