Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Emirates Stadium
Benteke loodst Villa langs Arsenal
Timothy Collard

Aston Villa is het nieuwe seizoen meteen gestart met een overwinning tegen Arsenal. Christian Benteke was van goudwaarde, hij nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Arsenal nam het spel vanaf minuut één in handen in de eerste competitiematch van het seizoen. Na zes minuten spelen knutselden de Gunners een knappe aanval in mekaar en rondde Olivier Giroud van dichtbij af: 1-0.

Benteke mist penalty

Aston Villa ging echter op zoek naar de gelijkmaker en na iets meer dan twintig minuten spelen kreeg het een strafschop. Benteke nam zijn verantwoordelijkheid, maar trapte het leer zwak richting de linkerbenedenhoek. In de rebound knikte hij de bal echter toch nog tegen de touwen. 1-1 was meteen ook de ruststand.

Benteke scoort penalty

Ook na de rust kreeg Villa een strafschop en dit keer zette Benteke die wel in één tijd om. De tweede van de namiddag voor onze landgenoot, die Arsenal op achtervolgen aanwees. Als Koscielny enkele minuten later ook tegen zijn tweede gele kaart van de partij aanliep, was het helemaal over voor de troepen van Arsène Wenger.

Vijf minuten voor tijd legde Antonio Luna de 1-3- eindstand vast op aangeven van Andreas Weimann. In de slotminuten van de wedstrijd ging Bacary Sagna overigens nog op een gruwelijke manier tegen de vlakte nadat hij in duel ging met Benteke. De Fransman werd gewisseld, maar rond de ernst van de blessure is voorlopig nog niets geweten. Voetbalkrant.com volgt het alvast voor u op!