Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Old Trafford
Uitgerekend van Persie roept Arsenal, met Vermaelen, een halt toe
Timothy Collard

Manchester United en meer bepaald Robin van Persie heeft Arsenal een halt toegeroepen. De ex-speler van The Gunners schonk United de drie punten tegen de leider met een doelpunt in de eerste helft.

Één naam die meteen in het oog sprong op het wedstrijdblad. Thomas Vermaelen begon voor het eerst aan een wedstrijd in de Premier League dit seizoen. Onze landgenoot, meteen ook aanvoerder, profiteerde van de afwezigheid van een zieke Per Mertesacker.

Van Persie scoort opnieuw tegen ex-club
Manchester United, met Januzaj en Fellaini op de bank, begon het beste aan de partij. De thuisploeg liet de bal goed rondgaan en hield de troepen van Arsène Wenger ver weg van de eigen doelmond. Rooney tekende voor het eerste gevaar, maar Szczesny kon zijn poging makkelijk klemmen.

Halverwege de eerste helft was het raak voor The Mancunians. Robin van Persie profiteerde op hoekschop van een misverstandje in de zoneverdediging van Arsenal, klom hoger dan Giroud en kopte heerlijk binnen in de verste hoek: 1-0.

2-0 dichterbij dan 1-1
United verloor in de eerste helft nooit de controle over de wedstrijd, maar na de pauze hielden beide teams elkaar meer in evenwicht. De jongens van David Moyes verkozen de voorsprong verdedigen boven de voorsprong uit te diepen.

Arsenal wilde wel graag, maar op een goeie knal in het zijnet van Özil na maakte het niet bepaald aanspraak op de gelijkmaker. Rooney met een schot rakelings naast en Smalling die zijn hoofd net niet tegen een prima voorzet kon zetten waren er nog het dichtst bij. Maar uiteindelijk hield de thuisploeg, met Fellaini die vijf minuten voor affluiten inviel, stand.