munManchester United
newNewcastle United
Datum: 07/12/2013 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Old Trafford
Manchester United nu ook onderuit tegen Newcastle
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Manchester United nu ook onderuit tegen Newcastle
Foto: © SC

David Moyes krijgt Manchester United maar niet op de rails. Zaterdagnamiddag ging de regerende landskampioen onderuit tegen seizoensrevelatie Newcastle United, dat de zege met het nodige geluk kwam wegkapen op Old Trafford.

Tijdens de eerste helft had Manchester United opnieuw de nodige moeite om in zijn spel te komen. Moyes kon dan wel weer rekenen op de herstelde Robin van Persie, maar de Nederlander werd tijdens de eerste 45 minuten nooit in stelling gebracht.

Adnan Januzaj en Nani waren de gevaarlijkste heerschappen bij The Mancunians, maar de flankspelers kwamen niet verder dan enkele gevaarlijke voorzetten waar uiteindelijk niets mee aangevangen werd. Het gevaarlijkste wapenfeit noteerden we op slag van rust: Cabaye stelde De Gea op de proef met een goed schot, maar de Spaanse goalie stond pal.

Goden zijn thuisploeg niet gunstig gezind

Na de pauze verscheen er een ander United op het veld. De thuisploeg zette druk naar voor en ging op zoek naar het openingsdoelpunt. Chicharito en Januzaj zorgden voor dreiging, maar de goed uitgevoerde volley van de Albanese Belg was centraal op doel en kon Tim Krul – speler van de maand in de Premier League – niet verontrusten.

Een doelpunt hing in de lucht, maar de goden waren United allesbehalve gunstig gezind. Evra kopte op de paal en via de hand van Anita (onvrijwillig) verdween het leer niet in doel. De scheidsrechter zag het niet en zo geen voorsprong voor de troepen van David Moyes.

Koude douche voor United

Aan de overkant was het even later wél raak. Newcastle United schakelde snel om en Cabaye liet De Gea dit keer wél kansloos met een prima geplaatst schot: 0-1. The Red Devils knokten meteen terug en van Persie kopte de gelijkmaker tegen de touwen. Maar geen feestje voor de thuisploeg, want de Nederlander stond offside en het doelpunt ging niet door.

Moyes gooide Zaha, Anderson en Valencia nog in de strijd, maar Manchester United kon het tij niet meer keren. De tweede opeenvolgende thuisnederlaag voor The Mancunians, dat was alweer meer dan tien jaar geleden. Feest bij Newcastle: zij winnen voor het eerst sinds 1972 in de competitie op Old Trafford.

Opstellingen

Manchester United Manchester United

  Speler G Beoordeel
Van Persie Robin 90' -
Januzaj Adnan 90' -
De Gea David 90' -
Jones Phil 90' -
Chicharito 90' -
Evans Johny 90' -
Vidic Nemanja 90' -
Evra Patrice 90' -
Pereira Da Silva Rafael 77' -
Cleverley Thomas 69' -
Nani 68' -
  Bank G Beoordeel
Zaha Wilfried 22' -
de Abreu Oliveira Anderson Luis 21' -
Valencia Antonio 13' -
Young Ashley -  
Ferdinand Rio -  
Lindegaard Anders -  
Welbeck Danny -  

Newcastle United Newcastle United

  Speler G Beoordeel
Krul Tim 90' -
Sissoko Moussa A 90' -
Rémy Loïc 90' -
Santon Davide 90' -
Williamson Mike James 90' -
Anita Vurnon   90' -
Tiote Cheik Ismael 90' -
Coloccini Fabricio 90' -
Debuchy Mathieu 83' -
Cabaye Yohan  78' -
Gouffran Yoan 57' -
  Bank G Beoordeel
Ben Arfa Hatem 33' -
Ameobi Shola 12' -
Yangambiwa Mapou 7'  
Cissé Papiss -  
Elliot Robert -  
Obertan Gabriel -  
Jonas Manuel Gutiérrez -  
Herbeleef Manchester United - Newcastle United