Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Villa Park
Mignolet wint op bezoek bij Benteke
Timothy Collard

Simon Mignolet en co hebben Aston Villa met Christian Benteke over de knie gelegd. Liverpool had net als op de eerste speeldag genoeg aan een vroeg doelpunt van Daniel Sturridge.

Liverpool trok het laken meteen naar zich toe in de openingsfase en dat resulteerde in enkele kansjes. Na twintig minuten spelen was het dan ook echt raak: Sturridge bleef knap in balbezit, omzeilde doelman Guzan en werkte nog mooi af ook. Voor de Engelsman al zijn achtste doelpunt in zijn laatste zeven competitiewedstrijden.

Na het doelpunt nam Villa het spel over en voor de rust stond het bijna weer gelijk. Eerst kwam Mignolet goed tussen bij een schot van een bedrijvige Benteke en kort daarna zoefde een afgeweken schot van Weimann maar net over de lat.

Mignolet houdt Benteke van een goal

Net als vorige week twijfelde Liverpool een beetje aan wat het nu juist moest doen: op zoek gaan naar een tweede treffer of die 0-1 met hand en tand verdedigen. Het werd dat laatste, maar dat was ook de verdienste van Aston Villa, dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker.

Benteke had eigenlijk tot scoren moeten komen, maar eerst kopte hij maar net naast op corner en daarna redde Mignolet de meubelen voor de Reds door redding te brengen op een harde knal van opnieuw Benteke. Gevleide zege voor Liverpool, dat na twee speeldagen aan de leiding prijkt met zes op zes.