Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Goodison Park
Doelpunt Mirallas zorgt voor winst tegen Benteke
Nicola Cantoro

In de Premier League stond er deze middag weer een clash tussen twee Belgen op het programma. Everton-Aston Villa oftewel Mirallas-Benteke eindigde op 2-1 voor Everton. Mirallas zorgde met een doelpunt voor de overwinning van zijn team. Benteke gaf een assist.

Everton moest winnen als het de aansluiting met de top vijf niet wilde missen. Al kwam Aston Villa wel op voorsprong. Benteke, goed voor een assist bij het winnend doelpunt vorige week tegen West Brom, gaf de bal mee met Bacuna die de bal onder Tim Howard schoof.

Na dat doelpunt ging Everton op zoek naar de gelijkmaker. Aston Villa werd achteruit gedrukt en kwam nauwelijks aan het doel van Tim Howard. Pas een kwartier voor tijd kon Everton scoren. De ingevallen Schot Steven Naismith stond pas vier minuten op het veld toen hij Everton langszij schoot.

Vijf minuten voor tijd was het moment van Mirallas aangebroken. Met een mooie vrije trap schoot hij Everton naar de vijfde plaats. Het klimt zo over Tottenham dat met Vertonghen centraal in de defensie niet verder geraakte dan een 1-1-gelijkspel op het veld van Hull City.