Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: City of Manchester Stadium
City en Everton verkwanselen punten

Twee duels vandaag in de Premier League. Everton kon een goede zaak doen richting plek 4 en Champions League voetbal, Manchester City kon in de titelstrijd blijven. Beiden verkwanselden ze echter punten.

Manchester City - Sunderland 2-2

Manhester City kon thuis tegen Sunderland helemaal in de strijd blijven om de titel. Tegen de hekkensluiter op papier zeker geen onmogelijke zaak, maar het zou anders gaan uitdraaien in Manchester. Dat zag ook een startende Vincent Kompany - hij speelde 90 minuten.

Fernandinho had de thuisploeg ook snel op vorosprong gezet: so far, so good. In de tweede helft liep het echter mis: Wickham maakte er binnen tien minuten twee en leek zo de wedstrijd in het voordeel van Sunderland te beslissen, dat in de degradatiestrijd elke driepunter nodig heeft. Via Nasri pakten The Citizens toch nog een puntje, maar in de stand staan ze nu toch zes punten in het krijt bij Liverpool, al hebben ze nog een wedstrijd te goed.

Everton - Crystal Palace 2-3

En ook Everton deed een heel slechte zaak, met oog op Champions League-voetbal. Het verloor in eigen huis van Crystal Palace met 2-3. Het late doelpunt van Kevin Mirallas, die net als Romelu Lukaku de hele match speelde, bracht geen soelaas meer.

In de stand mist Everton zo de kans om op en over Arsenal naar plek 4 te springen, een stek die recht geeft op CL-voetbal.