cheChelsea
totTottenham
1-0
Eden Hazard (pen) 60'
2-0
Demba Ba 88'
3-0
Demba Ba 89'
4-0
Datum: 08/03/2014 18:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stamford Bridge
Hazard profiteert van foutje Vertonghen en wint topper
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Hazard profiteert van foutje Vertonghen en wint topper
Foto: © SC

Chelsea blijft voorlopig de ranglijst aanvoeren in Engeland. De troepen van José Mourinho pakten de volle buit in de topper tegen Tottenham Hotspur. Eden Hazard was nogmaals belangrijk voor zijn team. Onze landgenoot zette een elfmeter om.

Twee Belgen aan de aftrap. Jan Vertonghen verscheen aan de aftrap op de linksachter bij de bezoekers, Eden Hazard raakte tijdig fit en verscheen aan de aftrap bij The Blues. Nacer Chadli zat op de bank bij Tottenham, terwijl Moussa Dembele niet in de kern zat.

Aan het begin van de topper hielden beide teams elkaar in evenwicht. Hazard tekende al snel voor het eerste gevaar uit de wedstrijd, terwijl ook Bentaleb de neus aan het venster stak namens de bezoekers. Het grootste gevaar kwam er aan het einde van het eerste bedrijf. Sandro nam een afvallende bal in één tijd op de slof en dwong Cech tot een goede reflex.

Vertonghen in de fout

Na de pauze eiste Vertonghen tot twee maal toe een hoofdrol op. Eerst kreeg de Rode Duivel heel wat tijd om uit te halen, al deed hij dat niet. Onze landgenoot had iets moois in gedachten, maar zijn stiftbal belandde over de kooi van Cech.

Even later eiste Vertonghen opnieuw een hoofdrol op. De verdediger gleed uit en leek balverlies te lijden. Vertonghen probeerde zijn foutje recht te zetten en trachtte de bal weg te sleren, maar dat liep verkeerd af. Het leer belandde in de voeten van Samuel Eto’o, die rustig bleef en de 1-0 tegen de touwen trapte.

Hazard legt match in definitieve plooi

Even later was het helemaal over en out voor The Spurs. Younes Kaboul duwde Eto’o tegen de vlakte in de zestien en de scheidsrechter aarzelde niet: strafschop. Frank Lampard was al vervangen en dus nam Hazard zijn verantwoordelijkheid op. De Belg trapt het leer koeltjes door het midden in doel: 2-0.

Invaller Ba maakt het nog wat erger

In de slotfase maakten The Blues het allemaal nog wat erger voor de bezoekers. Invaller Demba Ba – tot dusver nog niet zo heel gelukkig bij Chelsea – beleefde een op zijn zachtst uitgedrukt ‘leuke invalbeurt’. De Senegalees scoorde in minuut 88 en deed dat kunstje nog eens over in minuut 89: 4-0, meteen ook de eindstand.

Opstellingen

Chelsea Chelsea

  Speler G Beoordeel
Terry John 90' -
Hazard Eden 90' -
Azpilicueta César   90' -
Ramires 90' -
Matic Nemanja 90' -
Ivanovic Branislav 90' -
Cahill Gary 90' -
Cech Petr 90' -
Eto'o Samuel 76' -
Schürrle André 66' -
Lampard Frank   45' -
  Bank G Beoordeel
Oscar 45' -
Willian 24' -
Ba Demba ⚽ ⚽ 14' -
Ghaly Mohamed Salah -  
Kalas Tomáš -  
Mikel John Obi -  
Schwarzer Mark -  

Tottenham Tottenham

  Speler G Beoordeel
Vertonghen Jan 90' -
Bentaleb Nabil   90' -
Naughton Kyle   90' -
Walker Kyle 90' -
Sandro Ranieri   90' -
Lennon Aaron 90' -
Adebayor Emmanuel 90' -
Lloris Hugo 90' -
Dawson Michael 72' -
Sigurdsson Gylfi Thor 61' -
Kaboul Younes   59' -
  Bank G Beoordeel
Bezzera Maciel Júnior José Paulo 29' -
Fryers Ezekiel 18' -
Chadli Nacer -  
Soldado Roberto -  
Kane Harry -  
Townsend Andros -  
Friedel Brad -  
Herbeleef Chelsea - Tottenham