Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester City toont wie titelkandidaat nummer 1 is
Timothy Collard

Manchester City heeft opnieuw aangeknoopt met een driepunter. Vincent Kompany en co namen de maat van seizoensrevelatie Southampton en leggen de druk zo bij Liverpool en Chelsea, die twee andere titelkandidaten.

De wedstrijd kon haast niet beter beginnen voor The Citizens. Na amper drie minuten spelen kreeg de thuisploeg een strafschop en topschutter Yaya Touré faalde niet vanop elf meter. Voor de Ivoriaan reeds doelpunt nummer 18 in de Premier League.

Beslissing valt in blessuretijd eerste helft

Southampton herstelde het evenwicht, maar kon Joe Hart maar moeilijk aan het wankelen brengen. Nadat Jay Rodriguez uitviel met een blessure (lees er HIER meer over), kon Ricky Lambert even later toch ook een strafschop omzetten voor The Saints.

We leken te gaan rusten met een 1-1-tussenstand, maar door de blessurebehandeling van Rodriguez voegde de scheidsrechter vier minuten extra toe aan het eerste bedrijf. Nasri (met goal waar buitenspel aan voorafging, nvdr.) en Dzeko zorgden voor een comfortabele 3-1-voorsprong.

Touwtjes stevig in handen na rust

Na de pauze wees niets er op dat Southampton City nog wat kon maken. Kompany en co hielden de touwtjes strak in handen en doken geregeld op in de zestien van de tegenstander. Dzeko was dicht bij zijn tweede treffer, maar slaagde er van wel héél dichtbij niet in om tot scoren te komen.

Het was invaller Stevan Jovetic die uiteindelijk de score nog wat kon uitdiepen. De Montenegrijn moest een prima lage voorzet van Jesus Navas maar tegen de touwen duwen. Het tweede Premier League-doelpunt voor de spits die afgelopen zomer overkwam van Fiorentina en 4-1 voor City.

Nog leek de honger van de thuisploeg niet gestild. De troepen van Manuel Pellegrini waren via Yaya Touré nog dicht bij een vijfde treffer, maar de ex-speler van Beveren vond de paal op zijn weg. Door deze zege staat City nu tweede en telt het - met 1 match minder dan Liverpool - 1 punt minder dan de leider.