livLiverpool FC
cheChelsea
Datum: 27/04/2014 15:05
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Anfield Road
Mourinho legt Anfield het zwijgen op met betonvoetbal
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Mourinho legt Anfield het zwijgen op met betonvoetbal
Foto: © Photonews

Liverpool heeft een tik gekregen in de titelstrijd. José Mourinho koos op Anfield voor voetbal dat niet om aan te zien was, maar na onder meer een zeldzame fout van Steven Gerrard loonde dat voetbal.

José Mourinho stuurde een onuitgegeven elftal het veld in op Anfield. Deels noodgedwongen en deels bewust. Petr Cech, John Terry, Samuel Eto’o en Eden Hazard haakten af door blessureleed, terwijl Willian, Gary Cahill en David Luiz rust kregen.

Brendan Rodgers koos voor de vertrouwde namen, al moest de coach van Liverpool het wel zonder de geschorste Henderson en Sturridge (net terug fit en op de bank) doen. In de openingsminuten ging het spel meteen goed op en neer.

Chelsea tekende voor het eerste gevaar. Ashley Cole stelde Simon Mignolet van ver op de proef, maar onze landgenoot bokste het leer goed weg. Enkele minuten later reageerde de thuisploeg via Coutinho, die een voorzet van Suarez in het zijnet mikte.

Ba kent geen genade met ongelukkige Gerrard

Halverwege de eerste helft een heet standje voor het doel van Schwarzer. Sakho kon tot twee maal toe gevaarlijk worden, maar The Blues kwamen telkens goed weg. Een kopbal werd van de lijn gehaald en Suarez’ schot vloog net over de lat, maar Chelsea hield stand.

Op slag van rusten waren het zelfs de bezoekers die voor het ietwat verrassende openingsdoelpunt zorgden. Steven Gerrard had dubbele pech: de aanvoerder liet de bal onder zijn voet glippen en gleed vervolgens uit toen hij zijn fout wilde rechtzetten. Demba Ba had geen genade en liet Mignolet geen schijn van een kans: 0-1.

Liverpool dringt aan, maar zonder resultaat

Ook na de pauze waren de intenties van beide ploegen duidelijk. Chelsea probeerde alles dicht te gooien, terwijl Liverpool op zoek moest naar een doelpunt. Enkele pogingen van afstand leverden echter niets op voor The Reds, die op een stevige dubbele gordel van Mourinho stuitten.

Rodgers bracht goalgetter Daniel Sturridge tussen de lijnen en dat zette Joe Alleen er meteen toe aan om eens flink zijn kans te gaan. De Welshman nam de bal in één tijd op de slof, maar Schwarzer had een prima reflex in huis op de knappe volley.

Liverpool ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar dat zorgde ook voor openingen langs de andere kant. Eerst trapte Schürrle huizenhoog over, maar enkele minuten later zette de Duitser Mignolet aan het werk met een harde knal. Onze landgenoot deed zijn job en ranselde de bal uit zijn doel.

Betonvoetbal loont voor Chelsea

Gerrard had iets goed te maken, en de skipper van de thuisploeg ging rond het uur nogmaals zijn kans. De middenvelder speelde zich knap vrij, maar het ontbrak zijn plaatsbal aan kracht en precisie om Schwarzer te verontrusten. De druk werd stilaan onhoudbaar voor de bezoekers, maar schoten van onder meer Suarez en Coutinho werden keer op keer afgeblokt.

Schwarzer hield Suarez nog eens van de gelijkmaker, en even later was het wél raak langs de overkant. Fernando Torres en Willian glipten door de buitenspelval en mochten met zijn tweeën op Mignolet af. Torres legde af en Willian deed de boeken helemaal dicht: 0-2. Bovendien spreekt Chelsea opnieuw een aardig woordje mee in het titeldebat

Opstellingen

Liverpool FC Liverpool FC

  Speler G Beoordeel
Suarez Luis 90' -
Sakho Mamadou 90' -
Skrtel Martin 90' -
Coutinho Philippe 90' -
Allen Joe 90' -
Sterling Raheem Shaquille 90' -
Johnson Glen 90' -
Gerrard Steven 90' -
Mignolet Simon 90' -
Flanagan John 81' -
Lucas Leiva 58' -
  Bank G Beoordeel
Sturridge Daniel 32' -
Aspas Juncal Iago 9'  
Touré Kolo -  
Romero Alconchel Luis Alberto -  
Jones Brad -  
Cissokho Aly -  
Agger Daniel -  

Chelsea Chelsea

  Speler G Beoordeel
Cole Ashley   90' -
Azpilicueta César 90' -
Matic Nemanja 90' -
Kalas Tomáš 90' -
Mikel John Obi 90' -
Ivanovic Branislav 90' -
Lampard Frank   90' -
Schwarzer Mark 90' -
Ba Demba 84' -
Schürrle André 77' -
Ghaly Mohamed Salah   60' -
  Bank G Beoordeel
Willian 30' -
Cahill Gary 13' -
Torres Fernando A A   6'  
Ake Nathan -  
van Ginkel Marco -  
Hilário Henrique -  
Baker Lewis -  
Herbeleef Liverpool FC - Chelsea