Speeldag: Speeldag 38
Stadion: City of Manchester Stadium
Scorende Kompany viert tweede titel met Manchester City
Timothy Collard

Manchester City is erin geslaagd om voor de tweede keer in drie jaar tijd kampioen te worden in Engeland. De troepen van Manuel Pellegrini namen zonder problemen de maat van West Ham United, na onder meer een goal van Vincent Kompany.

Het was vlak voor rust dat City kon toeslaan tegen West Ham. Nasri kreeg tijd en haalde hard uit. Doelman Adrian haalde alles uit de kast, maar kon niet anders dan het leer via de paal in doel te duwen.

De thuisploeg zat op rozen, en vlak na rust maakte niemand minder dan Vincent Kompany het nog wat mooier. West Ham kreeg de bal niet weg na een corner, en onze landgenoot knalde het leer tegen de touwen: 2-0.

Tweede titel in drie jaar tijd

Man City kwam niet meer in de problemen, en zo kronen Kompany en co zich voor de tweede keer in drie seizoenen tot kampioen in de Premier League.

Liverpool tweede, Chelsea derde

Liverpool moet na een beresterk seizoen uiteindelijk vrede nemen met een tweede plaats. Thuis tegen Newcastle United knokte het zich in de tweede helft naar de zege. Sturridge en Agger wisten de own goal van Skrtel uit. Ameobi en Dummett pakten nog rood bij de bezoekers.

Chelsea had dan weer zijn handen vol met degradant Cardiff City, dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam dankzij Bellamy. In de slotfase zorgden Schürrle en Fernando Torres nog voor de drie punten.