Datum: 05/10/2013 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: City of Manchester Stadium
City wist doelpunt Lukaku makkelijk uit, Kompany opnieuw out
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
City wist doelpunt Lukaku makkelijk uit, Kompany opnieuw out
Foto: © SC

Manchester City heeft zich zaterdagnamiddag sterk herpakt tegen Everton. Romelu Lukaku wees City na een kwartier op achtervolgen aan. Maar de thuisploeg, waar Vincent Kompany geblesseerd uitviel, zette de scheve situatie alsnog recht.

De troepen van Manuel Pellegrini hadden wel iets recht te zetten na hun flauwe vertoning in de Champions League tegen Bayern München. De teams waren elkaar waard in de openingsfase, maar op het kwartier glipte Romelu Lukaku door de buitenspelval.

Kompany out

Onze landgenoot bleef heel rustig, schakelde Lescott simpel uit en liet vervolgens ook Joe Hart geen kans meer (bekijk het doelpunt HIER). City was niet onder de indruk en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam  er al heel snel: amper twee minuten na de openingsgoal hingen de bordjes opnieuw in evenwicht nadat Negredo Tim Howard wist te verschalken.

Rond het halfuur veel minder goed nieuws voor Manchester City en de Rode Duivels. Vincent Kompany gaf aan niet meer verder te kunnen en de aanvoerder verliet het terrein zichtbaar aangedaan (lees er HIER meer over). Op slag van rust bracht Agüero City dan toch aan de leiding. De Argentijn kon uithalen en knalde de bal overhoeks binnen.

Strafschop nekt Everton

Na de pauze verzwakte Manchester City niet meer. Het liet Everton nog amper in de wedstrijd komen en dicteerde zelf de wet in het Etihad Stadium. Een twintigtal minuten voor tijd legde een strafschop de wedstrijd in een definitieve plooi.

Daar waar The Toffees geen penalty kregen voor een duw, legde de scheidsrechter de bal wél op de stip langs de andere kant. Coleman ging aan Zabaleta hangen en die ging gretig neer. Zabaleta’s landgenoot, Agüero, ging achter de bal staan en scoorde met heel wat meeval. Howard duwde de bal tegen de paal, kreeg hem tegen zijn lichaam en zo verdween de bal over de doellijn.

Everton-coach Martinez gaf zich gewonnen en nadat hij op het uur Mirallas al naar de kant haalde, mocht ook Romelu Lukaku een tiental minuten voor het einde gaan rusten. City speelde de wedstrijd makkelijk uit en zo staat de club uit Manchester even op de tweede plaats.

Opstellingen

Manchester City Manchester City

  Speler G Beoordeel
Silva David A   90' -
Zabaleta Pablo   90' -
Hart Joe 90' -
Fernandinho   90' -
Negredo Sánchez Álvaro 90' -
Lescott Joleon 90' -
Touré Yaya A 90' -
Milner James   90' -
Agüero Sergio 79' -
Kolarov Aleksander 58' -
Kompany Vincent   34' -
  Bank G Beoordeel
Nastasic Matija 56' -
Clichy Gael 32' -
Nasri Samir 11' -
Navas González Jesús -  
Richards Micah -  
Pellegrini Ripamonti Manuel Luis -  
Pantilimon Costel -  
Dzeko Edin -  
Cousillas Fuse Rubén -  

Everton Everton

  Speler G Beoordeel
Jagielka Phil A 90' -
Naismith Steven   90' -
Coleman Seamus   90' -
McCarthy James 90' -
Baines Leighton 90' -
Barkley Ross 90' -
Howard Tim  90' -
Distin Sylvain   90' -
Lukaku Romelu 82' -
Osman Leon 63' -
Mirallas Kevin 63' -
  Bank G Beoordeel
Gibson Darron 27' -
Deulofeu Lázaro Gerard 27' -
Koné Arouna 8'  
Stones John -  
Heitinga John -  
Jones Paul -  
Jelavic Nikica -  
Robles Blázquez Joel -  
Martinez Roberto -  
Herbeleef Manchester City - Everton