Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: City of Manchester Stadium
Namiddagje heerlijke doelpunten in Premier League. En de winnaars zijn ...

1 januari, wat een dag om voetbal te gaan spelen. Maar de fans in Engeland zullen maar wat blij zijn geweest met hun nieuwjaarscadeau: het regende waarlijk prachtige doelpunten. Wij zetten de matchen even op een rijtje.

Liverpool - Leicester 2-2

Liverpool begon furieus aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter en kwam uiteindelijk verdiend op voorsprong aan de rust, na twee strafschoppen.

De eerste kwam er na dubieus handspel, de tweede was veel meer een echte elfmeter. Steven Gerrard toonde zich twee keer koele kikker en leek zo zijn team op weg te zetten naar drie deugddoende punten.

In de tweede helft keerde de wedstrijd echter in een minuut: tot twee keer toe werd Mignolet geklopt, zeker de aansluitingstreffer van Nugent was waarlijk heerlijk te noemen.

Manchester City - Sunderland 3-2

Ook dat team van die andere Rode Duivel - Vincent Kompany (geblesseerd) - gaf een dubbele voorsprong uit handen. Touré had The Citizens nochtans op weergaloze wijze op voorsprong gebracht.

Maar na de 2-0 via Jovetic maakten Rodwell en Johnson in vijf minuten helemaal gelijk. Boyata kwam niet van de bank, Manchester City kon het tij wel snel weer keren via Lampard en pakte zo uiteindelijk alsnog de drie punten.

Southampton - Arsenal 2-0

In de subtop was er het belangrijke duel tussen Alderweireld en co (de troepen van Koeman) tegen Arsenal. Dankzij Mané en Tadic is het uiteindelijk Southampton dat het nieuwe jaar wist in te zetten met een deugddoende overwinning.

The Gunners presteerden volgens een aantal twittervolgers 'als vanouds' en gaven de doelpunten weg in cadeauverpakking. Het lijkt nu al niet het jaar van Arsène Wenger te gaan worden.

Andere uitslagen:

Aston Villa - Crystal Palace 0-0 (Benteke begon in de basis, maar kon niet scoren)
Hull City - Everton 2-0 (Mirallas werd bij de rust vervangen voor Lukaku)
Newcastle - Burnley 3-3
QPR - Swansea 1-1 (Bekijk de beauty van Leroy Fer HIER nog eens opnieuw)
West Ham - WBA 1-1
Stoke City - Manchester United 1-1