De Bruyne bekroont eerste basisplaats met goal, maar gaat onderuit tegen 'Giant Killer'
Timothy Collard

Manchester City verliest van West Ham United, ondanks goal Kevin De Bruyne

Manchester City heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in de Premier League, en dat met onze eigenste Kevin De Bruyne in de basis. West Ham, dat zich stilaan tot 'Giant Killer' ontpopt, plukte in het Etihad Stadium de vruchten van twee snelle goals.

The Citizens begonnen te flauw aan de wedstrijd en stonden na amper zes minuten spelen al 0-1 in het krijt na een prima lage knal van Moses. Op het halfuur verdubbelde Sakho de score en zaten De Bruyne en co in zak en as.

Op slag van rust dan toch de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. De Bruyne kon aanleggen en liet de bezoekende doelman geen schijn van een kans: 1-2 en zo was er opnieuw hoop voor City. Het doelpunt van De Bruyne kan je HIER bekijken.

Veel druk, geen uitgespeelde kansen

Na de pauze gingen de troepen van Pellegrini nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar bij West Ham parkeerden ze de bus. En met succes. Het bleef 1-2 en zo legt West Ham na Liverpool en Arsenal met City een derde topclub over de knie. En City? Dat is zijn foutloos rapport kwijt.