Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Britannia Stadium
Boskamp deelt eerste punten
Philippe Crols

Gisteren stond in de Engelse First division ofwel de tweede klasse, de eerste speeldag op het programma. Onze aandacht ging natuurlijk uit naar Stoke City van Johan Boskamp waar nogal wat bekende mensen spelen. Stoke kwam op de eerste speeldag wel niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Tegenstander in het Britannia-stadion was Sheffield Wednesday, ooit nog de club van Gilles De Bilde en Wim Jonk. De wedstrijd begon dramatisch voor de thuisploeg. Al na dertien minuten spelen trok scheidsrechter Clattenburg een rode kaart voor City-verdediger Taggart. Echt onder de indruk was Stoke City blijkbaar niet want de ploeg trok gewoon ten aanval en was ook de betere van Sheffield. Onze landgenoot Carl Hoefkens was dicht bij zijn eerste doelpunt op Engelse bodem. Zijn kopbal op een vrijschop van Brammer vloog echter net over de dwarsligger. Ook Junior was een keer gevaarlijk, maar ook zijn schot belandde niet tussen de doelpalen. De beste kans uit de eerste helft was echter nog voor de bezoekers. Eagles trapte een gouden mogelijkheid echter onbegrijpelijk naast. 0-0 was het na 45 minuten spelen.

Sheffield kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer en nam met een man meer ook de wedstrijd in handen. Echt in de problemen kwam de thuisploeg echter niet. Zo goed de eerste helft nog was, zo slecht was de tweede helft. Spannend bleef het wel. Met nog een kwartier te gaan kreeg City nog de beste mogelijkheid van de wedstrijd. Carl Hoefkens werd neergehaald in de zestien en dus wees de scheids naar de stip. Kevin Harper was net Martin Kolar komen vervangen en wilde zichzelf tot de held van de wedstrijd kronen. Zijn strafschop ging echter hoog over. Zo bleef het bij een 0-0 ook al verdiende de ploeg van Johan Boskamp misschien wel meer.

Bij Stoke City speelden Carl Hoefkens en Luke Chadwick (ex-Antwerp en Man United) de hele wedstrijd. Junior werd in de slotminuut vervangen en Kolar moest een kwartier voor tijd plaats ruimen voor Kevin Harper. De wedstrijd werd voor 18.744 toeschouwers gespeeld.