Competitie: The Championship
Speeldag: Speeldag 2
Stoke verliest, rood voor Junior
Kristof Blomme

Voor Stoke City is het seizoen niet al te best begonnen. Nadat de ploeg van Boskamp vorige week niet verder kwam dan een gelijkspel bleek Leicester nu te sterk.

Na een kwartier kwam de thuisploeg al op voorsprong. Mark de Vries schoot hard binnen na een voorzet van Wilcox. Op het uur werd Stoke tot tien herleid. Junior, die geleend wordt van Anderlecht, kreeg rood na een akkefietje met Joey Gudjonsson. Zelfs met een man minder konden de troepen van Boskamp nog gelijk maken. Broomes scoorde halfweg de tweede helft. Twee minuten later zorgde Connolly echter al voor de ontnuchtering met de tweede treffer voor Leicester. Nu was er geen houden meer aan. Kwelduivel Connolly wist in de laatste tien minuten nog twee keer te scoren. Halls kon nog eens tegenprikken voor Stoke, maar het mocht niet meer baten.

Zowel Hoefkens, Chadwick, Kolar als Junior mochten aan de wedstrijd beginnen. De eerste drie maakten ook de 90 minuten vol. Het razendambitieuze Stoke begon niet goed aan de nieuwe competitie met een 1/6.

Leicester: Douglas, Maybury, Johansson, McCarthy, Gilbert, Sylla (Hammond 71), Gudjonsson, Williams, Wilcox, Connolly, de Vries.

Stoke: Simonsen, Halls, Hoefkens, Duberry, Broomes, Chadwick, Junior, Brammer, Kolar, Russell (Dyer 40), Sidibe.

Doelpunten: 1-0 De Vries 14, 1-1 Broomes 64, 2-1 Connolly 66, 3-1 Connolly 82, 3-2 Halls 89, 4-2 Connolly 90.

Gele kaarten: McCarthy, De Vries, Simonsen.

Rode Kaart: Junior 61.

Toeschouwers: 20,519.

Scheidsrechter: P. Taylor.