Preston North End
stoStoke City
Datum: 16/09/2005 20:45
Competitie: The Championship
Speeldag: Speeldag 9
Gallagher schenkt Stoke zege
Yves Dekoning
| 0 reacties
Gallagher schenkt Stoke zege
Foto: © SC

Stoke City behaalde een gevleide 0-1-zege op het veld van Preston North End na een gelijkopgaande match.

Stoke City startte met de "Belgen" Carl Hoefkens, Luke Chadwick en Martin Kolar in de basis. Stoke heeft de afgelopen 3 seizoenen in een uitmatch niet kunnen winnen van Preston dat dit seizoen al veel moeite heeft gehad om de bal tegen de netten te krijgen. De partij kwam moeizaam op gang en lange tijd zag het ernaar uit dat de match op een scoreloos gelijkspel zou eindigen. Vooral dankzij het centrale duo Hoefkens-Duberry achterin creëerde de thuisploeg maar twee echte doelkansen. De eerste echte kans voor Stoke City kwam er na een combinatie op de rechterflank van Russell naar Gallagher in de 38ste minuut maar de bal ging naast. Bij de rust stonden de scorebordjes nog steeds onaangeroerd op een 0-0-tussenstand. Tijdens de rust verving Harper Chadwick.

Na de rust voerde de thuisploeg het tempo op maar stootte steeds op de stugge verdediging van de uitploeg. In de 72ste minuut pareerde Simonsen eerst een schot van David Jones en meteen erna één van Agyemang. Martin Kolar, op uitleenbasis van Anderlecht,  veroverde de bal van Alexander en leverde vanop de linkerflank de perfecte voorzet voor Paul Gallagher af die de bal aan de rechterkant van het doel laag tegen de netten knalde. De uitploeg zakte terug om hun voorsprong te verdedigen en slaagde daar gemakkelijk in. Gabriël Mbuyi bleef de hele match op de bank bij Stoke City.

Het is al de tweede uitzege in een week tijd die Stoke City boekt na een beslissende goal van Gallagher. Stoke City staat nu 4de in de algemene stand en speelt volgende week de  belangrijke partij tegen Wimbledon met het oog op de play-offs.


Preston North End: Nash, Alexander, Lucketti, Davis, Davidson, Sedgwick (77’ Anyinsah), O’Neil (31’ Nowland), McKenna, Jones, Agyemang (86’ Dichio), Nugent.

Stoke City: Simonsen, Hoefkens, Buxton, Duberry, Broomes, Chadwick (45’ Harper), Brammer, Russell, Kolar, Sidibe (51’ Dyer), Gallagher.

Doelpunten: 76’ Gallagher

Toeschouwers: 12 453.


Geschreven door Ruben V.