Word fan! 1308

Poules Champions League

Alle ploegen die in actie komen in de groepsfase zijn onderverdeeld in de Champions League-poules. In deze fase van het toernooi wordt ook in elke poule een stand opgemaakt. Voetbalkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groepen en standen van de Champions League.

In acht poules in de Champions League zal gestreden worden voor de twee beste plaatsen, omdat die recht geven op kwalificatie voor de volgende ronde. Zo zit de groepsindeling van de Champions League in mekaar. Alle Champions League-groepen bestaan uit vier ploegen. De poulefase van de Champions League bestaat uit zes wedstrijden voor elke ploeg, telkens twee duels dus (thuis en uit) tegen drie tegenstanders. Dat geldt ook voor Belgisch kampioen Antwerp.

Stand bepaalt verder Europees verloop

De resultaten in al deze wedstrijden bepalen ook de stand in elke groep. De stand geeft dus weer hoe de groepsfase is verlopen na een bepaald aantal speeldagen en welke ploeg er het beste voor staat met het oog op kwalificatie voor de achtste finales. Na zes speeldagen ligt de eindstand in elke groep vast: de eerste twee gaan door naar de achtste finales van de Champions League, de nummers 3 van elke groep gaan verder in de Europa League en de nummers 4 zijn Europees uitgeschakeld.

De verschillende groepen zijn als volgt samengesteld:
- groep A: Bayern, Man United, Kopenhagen, Galatasaray;
- groep B: Sevilla, Arsenal, PSV, Lens;
- groep C: Napoli, Real, Braga, Union Berlin;
- groep D: Benfica, Inter, Salzburg, Sociedad;
- groep E: Feyenoord, Atlético, Lazio, Celtic;
- groep F: PSG, Dortmund, Milan, Newcastle;
- groep G: Man City, Leipzig, Rode Ster Belgrado, Young Boys;
- groep H: Barça, Porto, Shakhtar, Antwerp.

Na de ontknoping van de groepsfase in de Champions League begint de knock-outfase. In deze fase wordt er geen stand of klassement meer opgemaakt, de score na een heen-en terugwedstrijd geeft vanaf dan de doorslag.

 Stand G P W G V G =
1. Real Madrid Real Madrid 6 18 6 0 0 16-7 9
2. Napoli Napoli 6 10 3 1 2 10-9 1
3. Braga Braga 6 4 1 1 4 6-12 -6
4. Union Berlin Union Berlin 6 2 0 2 4 6-10 -4