Datum: 06/02/2014 18:00
Competitie: EK Futsal
Speeldag: Halve Finales
Italië knikkert Portugal uit toernooi en mag naar finale
Italië knikkert Portugal uit toernooi en mag naar finale
Foto: © SC

Gabriël Lima is als de grote overwinnaar uit de sterrenstrijd tussen Italië en Portugal gekomen. De Italianen sleepten zich naar het einde en wonnen uiteindelijk met 4-3.

Aernout Van Lindt in Antwerpen

Voor zowel Portugal als Italië was het een uitgelezen kans om de finale van het EK in Antwerpen te mogen spelen. De twee grote favorieten op papier - Rusland en Spanje - werden tegen elkaar uitgespeeld in de tweede halve finale, dus konden de Portugezen of Italianen daarvan profiteren. De Italianen wonnen in het verleden het toernooi al eens, Portugal is het enige land bij de laatste vier dat dat nog niet kan zeggen.

En we kregen van de eerste tot de laatste minuut topspektakel geserveerd in het Sportpaleis. Met in de hoofdrollen twee spelers, eentje aan elke kant: Ricardinho voor de Portugezen, Lima bij de Italianen.

Supersterren bewijzen hun status

Beiden lieten ze prachtige dingen zien. Het begon al na net geen minuut, toen Lima een corner van Saad feilloos richting winkelhaak stuurde. Tien minuten later was het aan Ricardinho om aan de overkant na een geweldige actie hetzelfde te doen.  En de Portugezen stoomden door: via Arnaldo stonden ze bij de koffie op voorsprong.

Wie had verwacht dat dat ook meteen het sein was om na de koffie verder door te drukken, kwam bedrogen uit. De Italianen herstelden het evenwicht - in de eerste helft was Portugal baas - en kwamen er steeds beter uit. Via Romano - na een geweldige collectieve actie op assist van Lima - en diezelfde Lima brachten de Italianen op voorsprong

Veters en confetti

Bij de 2-2 waren de Italiaanse meegereisde fans bijzonder tevreden: ze gooiden prompt confetti op het veld, waardoor het spel - dat verder heel snel ging en met weinig oponthoud - enkele minuten stil lag om alles op te kuisen. Geen oponthoud, toen Ricardinho gewoon simpelweg zijn schoenen knoopte op de bal. Prachtig moment, zoiets kan enkel in het Futsal met spelers van dit kaliber.

Via een droge knal van Fortino werd het vijf minuten voor tijd zelfs 4-2 en leek de match gespeeld, maar op karakter en met de vliegende keeper werd de aansluitingstreffer snel gemaakt. Leitao miste tot drie keer toe dé kans om een belangrijk doelpunt te maken voor zijn land. Italië gaat zo naar de finale, Portugal zal het moeten opnemen in de strijd om het brons. De vreugde bij de Italianen was navenant.

Herbeleef Portugal (futsal) - Italië (futsal)

Vooraf