Speeldag: Speeldag 2

Herbeleef Kroatië (futsal) - Tsjechië (futsal) (EK Futsal)

Volg de match tussen Kroatië (futsal) en Tsjechië (futsal) live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Kroatië speelde eergisteren verrassend 3-3 gelijk tegen Tsjechië. Wat kunnen ze vandaag tegen Tsjechië?
18:16
Het schouwspel voor de wedstrijd van een dansgroep is alvast veelbelovend voor het vuurwerk dat we straks mogelijk krijgen op het veld.
18:23
En daar zijn de nationale teams van Tsjechië en Kroatië.
18:25
Weinig Tsjechische fans, voor Kroatië is er heel wat meer volk afgereisd naar Antwerpen.
1
Tsjechië heeft de wedstrijd op gang gebracht.
1
Het eerste kansje is voor Kroatië, maar de voorzet gaat aan iedereen voorbij.
1
Kroatië (futsal) - Tsjechië (futsal): 0-0
3
Cupak al met enkele fouten, telkens er geen bal in de buurt is. Op deze manier gaat Kroatië snel aan verre open vrije trappen raken.
4
Het eerste schot op doel komt van Resetar, maar over en naast.
4
Knal van Jelovcic, maar Jiri Novotny schiet zijn doelman ter hulp en keert van de lijn.
6
Kroatië is voorlopig baas, Tsjechië komt er af en toe snedig uit.
7
Een-tweetje tussen Jelovcic en Grcic. Uiteindelijk door de benen van die tweede, net geen 1-0. Aan de overkant een schot van Resetar.
8
Opnieuw Resetar, maar opnieuw naast.
8
Nu Babic tot twee keer toe, maar nog steeds geen goal. Wel een corner, waarop Grbesa naast knalt.
9

Goal
Doelpunt van Jin Novotny (Onbekend Onbekend)
De Tsjechen komen enigszins tegen het spel in op voorsprong via Novotny. Hij knalt door de benen van de goalie in het hoekje: 0-1, Kroatië moet nu komen.
11
We zijn halfweg de eerste periode en we hebben een doelpuntje gezien. Het is wel een stevige pot voetbal, met soms fouten op het randje die niet worden gefloten.
12
De Tsjechen wisselen massaal na een fout langs achteren van Suton.
12
 Gele kaart voor Josip Suton
Een gele prent, volkomen terecht voor die charge.
12
Kroatië neemt een time-out. Een beatboxer (BBJ of zoiets) komt die minuut wat opleuken. Geef mij maar Roxorloops in het genre der beatboxers.
12
We kunnen er terug tegen aan. Alweer moet Novotny de meubelen redden op een schot van Marinovic.
13
Nu een mooie actie van Novak krijgt Grcic de bal. Hij speelt naar Marinovic. Op de rug van Novotny, al claimt men handspel bij de Kroaten.
14

Goal
Doelpunt van Franco Jelovcic (Dario Marinovic)
En dan toch de 1-1. De time-out heeft gewerkt. Een corner wordt snel met een lobje tot bij Jelovcic gebracht en die aarzelt niet.
15
Knal Jelovcic, maar Gercak kan stoppen.
16

Goal
Doelpunt van Dario Marinovic (Tihomir Novak)
De Kroaten staan nu op voorsprong. Een mooi uitgesponnen actie is voldoende om op en over de Tsjechen te springen.
17
Een jongetje moet komen een waterspoor uitboenen. Hij krijgt applaus van de harde kern van Kroatië. Een mooi moment.
18
 Gele kaart voor Jin Novotny

19
Suton met een droge knal, net naast de kooi van Gercak.
20
Vlak voor rust nog eens Tsjechië. Cupak kan net niet uithalen, in de herneming knalt Mares naast.
19:12
RUST We gaan rusten met een 2-1 voorsprong voor Kroatië. Wat kan Tsjechië nog na de koffie? U zal het straks te weten komen in de tweede helft.
19:27
We zijn klaar om er terug aan te gaan beginnen.
21
Meteen een eerste schot van de Kroaten, maar naast de kooi van de goalie.
21

Goal
Doelpunt van Roman Mares (Onbekend Onbekend)
Uit het niets is het ineens 2-2. Mares knalt op de goal en de bal sijpelt binnen. Alles weer te herdoen hier in Antwerpen.
23
De Kroaten zetten op, maar alle schoten worden voorlopig geblokt.
24
Harde knal Marinovic, over de kooi van de goalie.
25
Het spel gaat nu over en weer. Eerst een leuke actie van Novotny, daarna houdt Fric aan de overkant zijn team recht vanop de doellijn.
25

Goal
Doelpunt van Michal Belej (Michal Seidler)
Opnieuw haasje-over hier in Antwerpen. Seidler bedient Belej heerlijk en die knalt in de winkelhaak.
26
Kroatië heeft nog een kwartier om dit recht te zetten.
27
Mares gaat naar de kant met een kuitblessure. Een nuttige pion die mogelijk verloren gaat voor de Tsjechen, die wel bijna kunnen scoren. Slovacek kan net niet bij de bal.
27
 Gele kaart voor Sasa Babic

28
 Gele kaart voor Vedran Matosevic

28
Genialiteitje van Seidler op een vrije trap, maar zijn hakje gaat niet voorbij de goalie.
28
Time-out voor Kroatië. Ze zullen uit een ander vaatje moeten tappen de laatste 12 minuten.
29
Geweldige kans voor Kroatië, maar Jelovcic trapt te zacht in.
30
En opnieuw Kroatië met hoge druk. Jelovcic trapt, maar Gercak houdt zijn netten proper.
32
 Gele kaart voor David Fric

32
Gercak pakt nu ook de knal van Suton.
34
Weer Suton, weer gepakt door de keeper van Tsjechië.
34
Time-out Tsjechië.
35
 Gele kaart voor Franco Jelovcic
Gele kaart voor aanhoudend mekkeren, ondertussen time-out Tsjechië.
35
Jelovcic nog eens, maar opnieuw Gercak.
35
Novak knalt nu op de paal ... het ziet de Kroaten ook niet mee.
35
Dat was de zesde fout van Kroatië, dus Tsjechië krijgt zijn eerste lange strafschop.
35
Het gemekker houdt nu aan hier in Antwerpen, de lange strafschop is nog steeds niet gegeven.
35
 Gele kaart voor Ivo Jukic
Bal buiten de cirkel gepakt, geel en een nieuwe lange strafschop
35
En Jukic pakt opnieuw. Wat gaan we hier nog beleven in de laatste vijf minuten.
37
Kroatië gaat met een vliegende keeper aan het werk op zoek naar de 3-3.
39

Goal
Doelpunt van Matija Capar (Onbekend Onbekend)
Kroatië hangt de bordjes op gelijke hoogte. Nu speelt Tsjechië weer met een vliegende keeper.