Datum: 31/01/2014 18:30
Competitie: EK Futsal
Speeldag: Speeldag 2
Kroatië knokt zich naar puntje

Kroatië heeft opnieuw gelijkgespeeld op het EK Futsal. Het moet nu hopen dat Tsjechië en Spanje niet met 4-4 of meer gelijkspelen om in de kwartfinales te raken.

Aernout Van Lindt in Antwerpen

Kroatië begon als grote favoriet aan het duel met de Tsjechen. Bovendien hadden ze tegen regerend Europees kampioen Spanje 3-3 gelijkgespeeld op hun openingsspeeldag. Winst tegen Tsjechië en de kwartfinales kon hen niet meer ontlopen, zelfs een gelijkspel zou met de derde match in gedachten een goede uitgangspositie zijn.

De Kroaten begonnen ook het meest flux, al toonden ook de Tsjechen gretigheid, wat resulteerde tot drie foutjes in een minuut. Meteen alles op scherp zetten, heet dat. En het rendeerde, want de Kroaten werden even paniekerig. Daar profiteerde Novotny van om de Tsjechen op voorsprong te brengen. Kroatië zette alles nog voor de koffie recht via Jelovcic en Marinovic.

Vliegende goalie sleept punt uit brand

Na de pauze kregen we echter een uitgekookter Tsjechië te zien. Met enkele mooie combinaties kwam het zelfs terug op voorsprong: 2-3. Het werd dan even grimmig bij een zesde fout van de Kroaten, waar doelman Jukic tot twee keer toe een lange strafschop moest redden.

De Kroaten bleven er in geloven en kwamen met een vliegende doelman spelen. Net die maakte uiteindelijk het verschil: Capar tikte iets meer dan een minuut voor tijd de 3-3 binnen. Als er een winnaar komt op de slotspeeldag tussen Spanje en Tsjechië gaan de Kroaten door naar de kwartfinales.

Herbeleef Kroatië (futsal) - Tsjechië (futsal)