Datum: 01/02/2014 18:30
Competitie: EK Futsal
Speeldag: Speeldag 3
Rusland pakt de groepswinst
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Rusland pakt de groepswinst
Foto: © SC

Portugal en Rusland waren voor aanvang van hun tweede partij al zeker van een plek in de kwartfinale van het EK Futsal. In de vooravond vochten ze onderling uit wie als groepswinnaar zou doorstoten. Na een spannend duel trokken de Russen aan het langste eind.

Door Diederik Geypen in Antwerpen

Portugal en Rusland konden met een gerust gevoel toeleven naar het treffen van vanavond. Ze boekten beiden immers een klinkende zege tegen Nederland en stelden hiermee hun plek in de volgende ronde veilig.

Heel wat Portugese fans zakten deze eerste weekenddag af naar de Antwerpse Lotto Arena. Kapitein Arnaldo Pereira wilde hen daarvoor belonen en wisselde bij de toss van kant om na de pauze richting het eigen legioen te spelen.

Russische noodrem

Dat legioen keek vooral uit naar Ricardinho. Het nummer 10 had in het vorige duel een diepe indruk nagelaten door onze noorderburen op een hoopje te spelen. De Portugees verdeelde van meet af aan het spel en de minder verfijnde Rus Kutuzov moest al snel aan de noodrem gaan hangen.

In het tweede deel van de eerste periode geraakte Rusland stelselmatig uit de onderdrukking en voetbalden ze enkele kansrijke doelpogingen bijeen. Een time-out en een nummertje van de cheerleaders moesten raad brengen voor de Portugezen. In de fase van de waarheid liep het voor beide ploegen steevast spaak. Een brilscore aan de rust was het logische gevolg.

Twee goals in 30 seconden

Beide teams moesten na de koffie een versnelling hoger schakelden, wilden ze de aanwezige Spaanse selectie imponeren. En dat gebeurde. In een dolle dertig seconden scoorden de twee landen elk één keer. Bij Portugal stond wie anders dan Ricardinho aan het kanon. Abramov nam de Russische treffer voor zijn rekening.

Portugal van slag en Rusland ging erop en erover. Pereverzev werkte de 1-2 binnen en aanvaller Lima zag zijn poeier uiteenspatten op de dwarsligger. De withemden roken bloed, zo erg zelfs dat de computer van een UEFA-official er bijna aan moest geloven.

Wisselende kansen

In de laatste tien minuten ging de score alle kanten uit. Portugal moest winnen om nog eerste te worden en dat lukte ei zo na. Na rood voor Vagner Caeteno, voetbalnaam Pula, klommen de roodhemden op 4-3. De Portugezen roken de groepswinst, maar met een man minder kwam Rusland alsnog langszij. 

Herbeleef Portugal (futsal) - Rusland (futsal)

Vooraf