Competitie: EK Futsal
Speeldag: Speeldag 3
Spanje straft Tsjechië af, maar sterspeler valt uit
Sander De Graeve

Spanje haalde vanavond zoals verwacht de kwartfinales. Tegen een stevig Tsjechië bleef het lange tijd 1-0. Na een sterke tweede helft werd het nog 1-8. Spanje zag icoon Torras uitvallen met wat een zware knieblessure leek.

Sander De Graeve in Antwerpen

Topfavoriet Spanje begon met een gelijkspel aan het tornooi en stond in de tweede en laatste groepswedstrijd meteen met de rug tegen de muur. Tegen Tsjechië moest er gewonnen worden, anders waren er penalty's nodig om over de kwalificatie te beslissen.

Een Spaanse collega liet ons weten dat het team liever mét die druk speelt dan zonder. Spanje begon meteen met zware druk op de Tsjechische defensie en kwam al snel enkele keren dicht bij een goal. Toch was het wachten tot de zevende minuut vooraleer de ervaren Torras Fernandao vond aan de tweede paal. 1-0 voor de Spanjaarden.

Rafa in actie

Tsjechië liet niet over zich lopen en ging er meteen vol voor met de vliegende keeper. Rafa, de Spaanse doelwachter, moest zich meermaals onderscheiden, vooral op pogingen van Michal Seidler, de Tsjechische nummer tien.

Dat niet over zich heen laten lopen mag u trouwens letterlijk nemen. De Tsjechen kregen in de eerste helft alleen al vijf fouten tegen. De vijfde was een strafschopovertreding van Belej op Lozano. De Spaanse nummer negen werkte de penalty beheerst af en schoot zijn team met twee goals voorsprong de rust in.

Eerredder voor moedige Tsjechen

Na de koffie kon Spanje al vrij snel opnieuw twee goals prikken. De Tsjechische doelman Gercak zag er bij die twee treffers niet bepaald goed uit. Hij liet twee lage schoten aan zijn eerste paal binnen. Meteen na die vierde goal voor Spanje kon Tsjechië dan toch de treffer van de hoop maken.

Belej, op dat moment de vliegende keeper knalde het leer staalhard tegen de netten. De Tsjechen bleven de hele tweede helft met die vliegende keeper acteren.

Afstraffing

Intussen zat Torras, dé ster van het Spaanse voetbal, al een hele poos op de bank met ijs op de knie. Hij kwam lelijk neer en moest naar de kant geholpen worden. Het zou wel eens einde tornooi kunnen zijn voor de 33-jarige Torras.

Einde tornooi werd het alvast niet voor Spanje vanavond. José Ruiz, Raul Campos, Lozano en Pola zetten de zware 1-8 eindstand op het bord. Voor de Tsjechen zit het tornooi er wel op. Spanje gaat met Kroatië door naar de kwartfinales.

Herbeleef Tsjechië (futsal) - Spanje (futsal)