Stadion: Koning Boudewijn Stadion

Herbeleef België - Oostenrijk (EK Kwalificatie)

Volg de match tussen België en Oostenrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond staat in het Koning Boudewijnstadion België - Oostenrijk op het programma. De Rode Duivels komen bij winst mee op de tweede plek na de verrassende nederlaag van Turkije. De Turken verloren met 1-0 bij Azerbeidzjan. Bij de thuisploeg verdwijnen Lombaerts, Van Damme en Lukaku uit de ploeg. Vertonghen, Legear en Ogunjimi zijn hun vervangers. Oostenrijk mist sterspeler Janko wegens een blessure.
België: Bailly Logan, Alderweireld Toby, Lombaerts Nicolas, Kompany Vincent, Vertonghen Jan, Simons Timmy, Witsel Axel, Fellaini-Bakkioui Marouane, Ogunjimi Marvin, Vossen Jelle, Legear Jonathan.
Oostenrijk: Macho Jurgen, Schiemer Franz, Fuchs Christian, Junuzovic Zlatko, Arnautovic Marko, Kavlak Veli, Baumgartlinger Julian, Prödl Sebastian, Scharner Paul, Klein Florian, Maierhofer Stefan.
1
De thuisploeg begint zeer gretig en levert al binnen de minuut een eerste schot af. De poging van Vossen is echter te zwak.
1
De Belgen trappen de wedstrijd op gang. De Rode Duivels beginnen alvast met een aanvallend basiselftal. Lombaerts blijft dan toch centraal staan. Het is Van Buyten die op de bank zit.
3
De Rode Duivels trekken enthousiast naar voren. Fellaini kan net niet bij een voorzet van Vossen na mooi voorbereidend werk van Legear.
7
Vossen stuurt Legear mooi het straatje in die Fellaini bediend. De middenvelder kan niet afdrukken. Er komt wel een corner voor de Belgen.
8
De hoekschop die de thuisploeg afdwong kopt Fellaini een metertje over het doel.
9
De Oostenrijkers komen een eerste keer dreigen. Via Kompany gaat de poging van Arnautovic in hoekschop.
11

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Marvin Ogunjimi)
Kompany verstuurd een prachtige lange bal naar Ogunjimi. Die bereikt zijn ploegmaat bij Genk Vossen die al even mooi afwerkt. Knappe goal van de Belgen.
13

Goal
Doelpunt van Franz Schiemer (Marko Arnautovic)
De Oostenrijkers maken meteen gelijk. Schiemer is de enige die springt bij een corner van Arnautovic en kopt raak.
16
Lombaerts verspeeld knullig de bal aan Maierhofer. Die mag alleen op Bailly af maar trapt op de paal. Bovendien was er gefloten voor handsbal van de Oostenrijker.
20
De Rode Duivels leken eventjes aangeslagen door de snelle gelijkmaker maar komen nu weer opzetten. Ogunjimi trapt een voorzet van Legear in het zijnet.
25
De bezoekers steken ook nog eens de neus aan het venster maar kunnen niet afdrukken. Op de counter komt Legear alleen voor Macho. De flankspeler besluit overhaast naast de tweede paal.
28
 Gele kaart voor Stefan Maierhofer
Maierhofer krijgt volledig terecht een gele kaart voor een aanslag op Vossen.
29

Goal
Doelpunt van Marko Arnautovic (Stefan Maierhofer)
Een minuut na zijn gele kaart stuurt Maierhofer Arnautovic weg. De spits werkt koelbloedig af.
33
Legear legt perfect af voor Vossen die op Macho besluit. Ook de rebound van Vossen levert niets op. Ogunjimi trapt de derde poging via de doelman op de lat. Hier komen de oostenrijkers zeer goed weg.
36
 Gele kaart voor Franz Schiemer
Schiemer schoffelt Vossen onderuit. Geel is ook hier terecht.
39
De Rode Duivels krijgen voldoende kansen om gelijk te maken. Fellaini zet Legear alleen voor doel. De Anderlecht-speler mist onbegrijplijk.
40
Oostenrijk komt onder druk te staan. Vossen knalt echter meters naast.

Scheidsrechter
Rust
België begon zeer gretig aan de match en kwam verdiend 1-0 voor. Daarna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en scoorde het twee keer. De Rode duivels misten nadien nog tot drie keer toe onbegrijpelijk waardoor de thuisploeg met een 1-2 achterstand de rust ingaat.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
De vrije trap die daarop volgt gaat rakelings over. Bailly stond aan de grond genageld op de poging van Arnautovic.
45
 Gele kaart voor Nicolas Lombaerts
Lombaerts haalt Maierhofer onderuit en loopt tegen een gele kaart aan.

Goal
Doelpunt van Marouane Fellaini (Jan Vertonghen)
De tweede helft kan niet beter beginnen voor de Belgen. Fellaini kopt een voorzet van Vertonghen meteen binnen.
48
Het Koning Boudewijnstadion zorgt voor sfeer. Het wil nog een derde Belgisch doelpunt zien.
50
Scharner knalt van ver. Bailly heeft geen moeite met het schot. Aan de overzijde gaat Vossen zijn kans. Zijn schot wordt afgeblokt.
51
Boyata is duidelijk nog niet goed wakker. Hij stuurt Maierhoffer diep. De spits bereikt Junuzovic die over knalt.
52
Vervangen Veli Kavlak
Ingevallen Erwin Hoffer

55
Fellaini kopt een verre ingooi door naar Vossen. De topschutter van de Belgische competitie mist vanop één meter. Dit had de 3-2 moeten zijn.
57
Arnautovic gaat achter een vrije trap staan. De Oostenrijker knalt hard. Bailly bokst in hoekschop.
58

Goal
Doelpunt van Franz Schiemer (Onbekend Onbekend)
Een minuut nadat de Belgen hadden moeten scoren valt de goal aan de overkant. Schiemer trapt een corner in twee tijden voorbij Bailly.
59
Ogunjimi krijgt de mogelijkheid om direct gelijk te maken. De aanvaller schiet een meter naast het doel.
60
 Gele kaart voor Timmy Simons
Simons haalt Arnautovic neer. Dean trekt geel voor de middenvelder.
64
 Rode kaart voor Paul Scharner
De domme Scharner revancheert zich op Vertonghen voor het oog van de scheidsrechter. Die kan niet anders dan de rode kaart trekken.
65
Legear trapt een vrije trap nipt over het doel van Macho. Kunnen de Belgen profiteren van hun man-meer-situatie?
69
De Belgen claimen een strafschop na een aangeschoten bal van Vossen op een Oostenrijkse arm. Dean gaat niet in op de vraag van de Belgen.