Datum: 12/10/2010 20:45
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Oostenrijk bezorgt Belgen zware kater
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Oostenrijk bezorgt Belgen zware kater
Foto: © SC

De Rode Duivels zullen morgen wakker worden met een zware kater. Georges Leekens kreeg met vier doelpunten meer dan de twee vooropgestelde, maar zag de defensie ook vier treffers weggeven. De laatste kwam keihard aan in de toegevoegde tijd.

Georges Leekens beloonde Marvin Ogunjimi voor zijn uitstekende invalbeurt in Astana. De kersverse Rode Duivel bedankte meteen voor het vertrouwen en lepelde zijn Genkse spitsbroeder Jelle Vossen binnen het eerste kwartier de openingstreffer voor. De uitstekende voorbereiding was van de voet van Vincent Kompany.

Defensieve blunders

De trein leek vertrokken, Vossen en Marouane Fellaini waren in de openingsminuten al twee keer gevaarlijk, maar de Belgen verloren de greep op het middenveld en de wedstrijd. De Rode Duivels mochten zich gelukkig prijzen dat Oostenrijk maar twee keer wist te scoren.

Amper twee minuten nadat Vossen de Belgische fans deed dansen, kopte Franz Schiemer, nota bene één van de kleinste bezoekers tussen de lijnen, de gelijkmaker veel te makkelijk tegen de touwen. De Belgische zoneverdediging genadeloos afgestraft.

De Belgen leken de kluts kwijt en net voor het halfuur werd de defensie opnieuw te kijk gezet. Marko Arnautovic klaarde eenvoudig de klus. Tussendoor vergat Stefan Maienhofer nog een blunder van Nicolas Lombaerts af te straffen.

Veerkracht

Er zit echter veerkracht in het Belgische elftal, maar Vossen, tweemaal, en Axel Witsel vonden Jürgen Macho en de dwarsligger op hun weg naar doel. Een sterk spelende Jonathan Legear wrong een niet te missen kans de nek om.

De verdiende gelijkmaker kwam er echter pas in de tweede helft. Nadat Macho Witsel opnieuw tot wanhoop dreef, kopte Fellaini in de daaropvolgende fase het leer voorbij het sluitstuk van Panionios: 2-2 en alles terug te herdoen.

Erop en erover, werd gehoopt. Maar in plaats van op voorsprong te komen – met twee grote kansen voor Vossen, deelden de Oostenrijkers de Belgen een nieuwe tik uit. Opnieuw op een stilstaande fase strafte Schiemer knullig verdedigen af. Maar liefst drie pogingen kreeg hij en toen was een grabbelende Logan Bailly geklopt.

Knotsgekke slotfase

Oostenrijk moest met tien verder na een domme rode kaart voor Paul Scharner en Georges Leekens zette alles op alles met Romelu Lukaku en Eden Hazard voor Timmy Simons en Fellaini.

Lange tijd leek Oostenrijk makkelijk stand te houden, maar het venijn zat duidelijk in de knotsgekke staart. Ogunjimi zette de Belgen met zijn derde treffer in 135 minuten terug langszij en Nicolas Lombaerts knikte de Rode Duivels naar een delirium. Lukaku trapte tussendoor zelfs nog op de paal.

Het feestje was echter van korte duur. Diep in de toegevoegde tijd bezorgde de ingevallen Martin Harnik de Belgen een zware kater. België blijft achter met een zware kater en de weg naar Euro 2012 wordt weer wat moeilijker.

Herbeleef Belgiƫ - Oostenrijk

Vooraf

EK Kwalificatie