oosOostenrijk
belBelgië
0-1
0-2
Datum: 25/03/2011 20:30
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 5

Herbeleef Oostenrijk - België (EK Kwalificatie)

Volg de match tussen Oostenrijk en België live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Voor aanvang van de wedstrijd wordt er nog een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de natuurramp in Japan.

Vooraf
Georges Leekens heeft te maken met tal van blessures. Eerder haakten Fellaini en Legear al af voor de interland. Op training raakten Silvio Proto, Lukaku en Alderweireld geblesseerd. De doelman wordt vervangen door debutant Simon Mignolet. Voor Eden Hazard is er geen plaats in de basis. Hij wordt vervangen door Nacer Chadli.

Bij Oostenrijk is Marco Janko net op tijd fit. De aanvaller was onzeker met een gebroken hand en een verrekking in de enkel. Dietmar Constantini kan geen beroep doen op Werder-speler Sebastian Prödl. De verdediger werd vrijdag geopereerd aan zijn dij.
Opstellingen
Oostenrijk: Macho Jurgen, Dragovic Aleksandar, Pogatetz Emanuel, Alaba David , Baumgartlinger Julian, Fuchs Christian, Dag Ekrem, Junuzovic Zlatko, Arnautovic Marko, Janko Marc, Harnik Martin.
België: Mignolet Simon, Ciman Laurent, Kompany Vincent, Van Buyten Daniel, Vertonghen Jan, Defour Steven, Simons Timmy, Witsel Axel, Chadli Nacer, Ogunjimi Marvin, Dembele Moussa.
1
De Russische scheidsrechter heeft de partij gestart.
3
Chadli wurmt zich bijna bij de bal om te trappen, maar wordt nog net op tijd van de bal gezet. De eerste dreiging van de Rode Duivels is een feit.
6

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Onbekend Onbekend)
België staat al vroeg voor. Defour gooit de bal voor de goal, daar springt Witsel hoger dan de Oostenrijkse doelman. Het staat 0-1!
9
In het Belgische bezoekersvak zit de sfeer er al helemaal in. Het bekende 'Waar is dat feestje?' weerklinkt door het stadion.
11
De eerste tegenprik van Oostenrijk komt er na een fout van de Belgen. Van Buyten gaat in de fout en Janko gaat er met de bal van door. De Twente-spits stoot echter op een sterke Mignolet.
14
De Belgen krijgen de bal maar niet goed weggewerkt. Uiteindelijk trapt Dag staalhard vanuit de tweede lijn. Mignolet ziet het leer maar net over vliegen.
26
Het is een vrij rommelige partij. Dag kan nog eens uithalen vanuit de tweede lijn, maar ditmaal gaat zijn schot toch verder naast.
30
Chadli krijgt de bal op de linkerflank. De vleugelspits snijdt naar binnen en trapt met zijn rechter enkele meters over het doel.
33
Dembele trapt richting de kooi van Macho. Zijn lage schuiver wordt echter makkelijk gestopt door de Oostenrijkse doelman.
34
Een minuutje later probeert Dembele het opnieuw. Hij passeert zijn tegenstander, maar de trap met zijn rechter is minder zuiver.
35
De Belgen combineren goed over de grond. Uiteindelijk trapt Ciman van grote afstand. Zijn schot waait over het doel.
37
Oostenrijk komt ook nog eens tot een schot. Het leer wijkt af op Kompany en belandt nadien op het dak van het doel. De hoekschop levert geen gevaar op.
41
 Gele kaart voor Vincent Kompany
Kompany vliegt als eerste op de bon. Hij zal er de komende wedstrijd niet bij zijn.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een 0-1-voorsprong voor de Belgen. Witsel kopte België al vroeg op voorsprong. Nadien kwamen de Belgen nooit echt in de problemen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn opnieuw begonnen.
49
Chadli kruipt opnieuw naar binnen en knalt nog eens op de goal. Zijn schot belandt in het zijnet.
50

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Onbekend Onbekend)
Witsel scoort opnieuw! België speelt de bal goed rond. Ciman gooit de bal dan maar voor de goal. Witsel kan de bal vrij aannemen en knalt de bal opnieuw tegen de netten.
52
Janko krijgt de bal op de borst aangespeeld en haalt meteen uit. Van Buyten kan er zich nog tussen werpen.
54
Vervangen Marc Janko
Ingevallen Stefan Maierhofer

Janko wordt naar de kant gehaald. Maierhofer komt hem vervangen.
54
Vervangen David Alaba
Ingevallen Yasin Pelivan

Ook Alaba mag gaan rusten. Pelivan wordt in de strijd geworpen.
60
Even een heet standje voor de goal van Mignolet. De bal wordt in extremis toch nog over de zijlijn getrapt.
61
Dag haalt nog maar eens uit van op ruime afstand. Mignolet ziet de bal goed komen en pakt makkelijk.
62
De bal geraakt opnieuw niet weg achterin bij de Belgen. Eerst wordt er tot tweemaal toe een schot afgeblokt, nadien vliegt een afstandsschot naast de kooi van Mignolet.
67
Invaller Pelivan knalt ook eens van op afstand. Zijn schot gaat een dikke meter naast het doel.
70
Vervangen Zlatko Junuzovic
Ingevallen Ümit Korkmaz


75
De Belgen hebben voorlopig geen enkel probleem om de Oostenrijkers op te vangen. De thuisploeg kan zich amper tot in de zestien werken. België dwingt zelfs nog een resem corners af.
78
Witsel stuurt Ogunjimi met een slim tikje weg. De Genkse spits stond echter buitenspel.
80
Vervangen Marvin Ogunjimi
Ingevallen Kevin Mirallas

Ogunjimi wordt naar de kant geroepen door Leekens. Mirallas mag de laatste tien minuten nog volmaken.
82
Vertonghen komt hoog mee naar voor geschoven. De linksachter trapt ook met zijn rechter op doel, maar zijn lage schuiver is geen probleem voor Macho.
90
Mignolet moet nog eens in actie komen. Harnik kan de bal bijna voorbij Mignolet glijden, maar de Sunderland-doelman kan nog met de voet redding brengen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.