Word fan! 99

Speelsteden EK 2024

Speelsteden EK 2024

Om het EK 2024 ordentelijk te laten verlopen, doet de UEFA uiteraard een beroep op verschillende speelsteden, die de verschillende voetbalploegen en de vele fans heel hartelijk zullen ontvangen. Voetbalkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen in en rond de speelsteden op het EK 2024.

In totaal zijn er tien speelsteden op het EK 2024 waar de deelnemende landen naartoe kunnen trekken voor hun duels, met in elke stad één stadion waar EK-wedstrijden zullen doorgaan. De ene stad is natuurlijk al vlotter bereikbaarder dan de andere. We geven u de beste tips om in de speelsteden van het EK in Duitsland te geraken. Kom ook meer te weten op onze pagina over de stadions.

Berlijn

Met een ICE-trein reis je makkelijk in 4 uur en 20 minuten van Brussel naar hartje Berlijn. Uiteraard kan deze verplaatsing ook met de Eurostar gemaakt worden. Afstappen kan je bijvoorbeeld doen in het centraal station van Berlijn. Een overstap maken hoeft enkel in het station van Keulen. Wie liever het vliegtuig neemt, kan een rechtstreekse vlucht naar Berlijn boeken.

München

Wie graag met de wagen naar Duitsland reist, kan bijvoorbeeld langs Luxemburg koers zetten richting München. Wie een rechtstreekse trein wil nemen, moet hiervoor naar Amsterdam. Een rechtstreekse vlucht naar München boeken vanuit Brussel behoort wél tot de mogelijkheden.

Dortmund

Om met de wagen naar Dortmund te reizen, dient u eerst te passeren in Dusseldorf om later uw uiteindelijke bestemming te bereiken. Het is ook mogelijk om met de trein of Eurostar van Brussel naar Dortmund te reizen. De reistijd bedraagt tussen de 3 en 5 uur. Ook een vlucht boeken van Brussel naar Dortmund is mogelijk.

Gelsenkirchen

Gelsenkirchen ligt net iets minder ver dan Dortmund om er met de wagen naar toe te gaan. Ook voor deze verplaatsing moet eerst in Dusseldorf gepasseerd worden, maar daarna komt u wel al sneller Gelsenkirchen tegen. Het treinverkeer is een optie, maar wel een minder evidente keuze, want vaak zijn er twee of meerdere overstappen nodig.

Stuttgart

U passeert Luxemburg en Karlsruhe als u met de wagen de verplaatsing maakt naar Stuttgart. Let wel op: indien u in de mileuzone rond Stuttgart komt, moet er een bepaald vignet op uw wagen plakken. Anders kan dat u een boete kosten. Het is ook een optie om de trein te nemen naar Stuttgart, al doet u er dan wel bijna zeven en een half uur over om tot daar te geraken. Met het vliegtuig naar Stuttgart reizen kan natuurlijk ook, mits het maken van één tussenstop.

Keulen

Het is prima te doen om met de wagen naar Keulen te gaan. Na het oversteken van de grens rijdt u richting Aken en dan gaat u zo verder naar Keulen. U kan ook comfortabel reizen met de Eurostar: u doet er 1 uur en 50 minuten over om van Brussel naar Keulen te gaan. Met het vliegtuig deze trip maken is nogal omslachtig. U zou dan eerst met de trein naar Frankfurt moeten gaan, want daar kan u pas een rechtstreekse vlucht boeken.

Hamburg

In iets minder dan 7 uur kan u van Brussel naar Hamburg rijden met de wagen. Met de trein zal u er ongeveer even lang over doen, al dient u dan wel minstens één keer over te stappen. U kan de trein van Brussel-Zuid naar Keulen nemen, om dan weer vanuit Keulen verder te reizen naar Hamburg. Met het vliegtuig reizen blijft het snelst: het is mogelijk om vanuit Brussel een rechtstreekse vlucht naar Hamburg te boeken.

Leipzig

Ook in Leipzig geldt een Umweltzone, wat betekent dat enkel met een milieusticker op uw wagen udit gebied mag binnenrijden. Bij een vertrek in Brussel passeert u eerst Düsseldorf en Kassel, vooraleer in Leipzig aan te komen. Kiest u voor treinverkeer, dan moet u minstens één keer overstappen. Dat is mogelijk in Frankfurt, om daar dan de ICE-trein naar Leipzig te nemen. Ook voor vliegpassagiers loopt de weg naar Leipzig via Frankfurt. Dan is het noodzakelijk om in Frankfurt een tussenstop te nemen en van daaruit verder te vliegen.

Düsseldorf

Ook om Düsseldorf binnen te kunnen rijden, moet een autobestuurder een milieusticker verkrijgen. Het is wel een relatief korte verplaatsing: 200 kilometer vanuit Brussel en Antwerpen, 255 kilometer vanuit Gent. Ook de trein kan u vrij snel ter plekke brengen. Bij vertrek in Brussel-Zuid moet u dan wel overstappen in Keulen om zo verder te reizen. Met het vliegtuig kan u opteren voor een vlucht naar München, om daar het vliegtuig te nemen naar Düsseldorf.

Frankfurt

U doet er vanuit Brussel iets meer dan 4u30min over om met de wagen Frankfurt am Main te bereiken. Met een rechtstreekse ICE-trein van Brussel-Zuid naar Frankfurt doet u er wellicht zelfs net iets minder lang over. Met het vliegtuig gaat het uiteraard nog een pak sneller: een rechtstreekse vlucht brengt u in Frankfurt in (ruim) een uur tijd.