Word fan! 99

Stadions EK 2024

Stadions EK 2024

Om alles ordelijk te laten verlopen, moeten er uiteraard ook stadions voor het EK in Duitsland voorzien zijn. Aangezien in het gastland wekelijks een Europese topcompetitie plaatsvindt, is een voldoende aantal stadions met goede infrastructuur gegarandeerd, verspreid over de verschillende speelsteden. U zal door Voetbalkrant op de hoogte gehouden worden van hoe het er tijdens het EK in de verschillende stadons aan toegaat.

In hoeveel stadions wordt er gespeeld tijdens het EK?

In hoeveel stadions het EK in Duitsland wedstrijden ontvangt, ligt uiteraard op voorhand vast. In totaal zullen tien stadions op het EK 2024 dienst doen als één van de locaties waar wedstrijden zullen doorgaan.

Capaciteit stadions EK 2024

De capaciteit in de stadions op het EK 2024 varieert tussen de 40 000 en de 75 000 toeschouwers. In de onderstaande tabel ziet u in een duidelijk overzicht voor hoeveel fans ruimte is in elk van de EK-stadions. Bijna elk stadion heeft voor zijn betrokkenheid bij en de duur van het EK een nieuwe officiële naam gekregen.

Stadion Capaciteit
Olympiastadion Berlin 74 461
Fußball Arena München 70 076
BVB Stadion Dortmund 65 849
Stuttgart Arena  54 906
Arena AufSchalke  54 740
Frankfurt Arena 54 697
Volksparkstadion 52 245
Düsseldorf Arena 51 031
Cologne Stadium 49 827
Leipzig Stadium 42 959


Olympiastadion Berlin

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking ook het Olympiastadion en is de thuishaven van Hertha Berlijn. Het is gelegen in de wijk Westend, in het district Charlottenburg-Wilmersdorf, dat het westelijke deel van Berlijn betreft. Het is het grootste stadion dat op het EK gebruikt zal worden en heeft een capaciteit van maar liefst 74 461 toeschouwers. Hier worden Spanje-Kroatië, het duel tussen play-off winnaar A en Oostenrijk, Nederland-Oostenrijk, een achtste finale, een kwartfinale en de finale gespeeld.

Fußball Arena München

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking de Allianz Arena en is de thuishaven van Bayern München. Het is gelegen in München, in de deelstaat Beieren. Het heeft een capaciteit van 70 076 toeschouwers. Hier worden Duitsland-Schotland, Slovenië-Servië, Denemarken-Servië, het duel tussen Roemenië en play-off winnaar B, een achtste finale en een halve finale gespeeld.

BVB Stadion Dortmund

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking het Signal Iduna Park en is de thuishaven van Borussia Dortmund. Het is gelegen in Dortmund, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, kortweg NRW genoemd. Het heeft een capaciteit van 65 849 toeschouwers. Hier worden Italië-Albanië, het duel tussen Frankrijk en play-off winnaar A, Turkije-Portugal, een achtste finale en een halve finale gespeeld.

Stuttgart Arena

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking de MPHArena en is de thuishaven van Vfb Stuttgart. Het is gelegen in Stuttgart, in de deelstaat Baden-Württemberg, kortweg BW of BaWü genoemd, dat het zuidelijke deel van de westerse grens van Duitsland met Frankrijk vormt. Het heeft een capaciteit van 54 906 toeschouwers. Hier worden Duitsland-Hongarije, Schotland-Hongarije, Slovenië-Denemarken, het duel tussen play-off winnaar B en België en een kwartfinale gespeeld.

Arena AufSchalke

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking de Veltins-Arena en is de thuishaven van Schalke 04. Het is gelegen in Gelsenkirchen, in de provincie Noordrijn-Westfalen, kortweg NRW genoemd. Het heeft een capaciteit van 54 740 toeschouwers. Hier worden Spanje-Italië, Servië-Engeland, het duel tussen play-off winnaar C en Portugal en een achtste finale gespeeld.

Frankfurt Arena

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking het Deutsche Bank Park en is de thuishaven van Eintracht Frankfurt. Het is gelegen in Frankfurt. Het heeft een capaciteit van 54 697 toeschouwers. Hier worden Zwitserland-Duitsland, Denemarken-Engeland, België-Slovakije, Slovakije-Roemenië en een achtste finale gespeeld.

Volksparkstadion

Dit stadion heet ook tijdens de dagelijkse werking het Volksparkstadion en is de thuishaven van Hamburg SV. Het is gelegen in Hamburg, in Bahrenfeld, een wijk ten westen van het stadscentrum. Het heeft een capaciteit van 52 245 toeschouwers. Hier worden Kroatië-Albanië, het duel tussen play-off winnaar A en Nederland, het duel tussen play-off winnaar C en Tsjechië, Tsjechië-Turkije en een kwartfinale gespeeld.

Düsseldorf Arena

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking de Merkur Spiel-Arena en is de thuishaven van Fortuna Düsseldorf. Het is gelegen in Düsseldorf. Het heeft een capaciteit van 51 031 toeschouwers. Hier worden Albanië-Spanje, Oostenrijk-Frankrijk, het duel tussen Slovakije en play-off winnaar B, een achtste finale en een kwartfinale gespeeld.

Cologne Stadium

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking het RheinEnergieStadion en is de thuishaven van 1. FC Keulen. Het maakt deel uit van het Sportpark Müngersdorf in Lindenthal, het district rond de stad Keulen. Het heeft een capaciteit van 49 827 toeschouwers. Hier worden Hongarije-Zwitserland, Schotland-Zwitserland, Engeland-Slovenië, België-Roemenië en een achtste finale gespeeld.

Leipzig Stadium

Dit stadion heet tijdens de dagelijkse werking de Red Bull Arena en is de thuishaven van RB Leipzig. Het is gelegen in Leipzig. Het heeft een capaciteit van 42 959 toeschouwers. Hier worden Kroatië-Italië, Nederland-Frankrijk, Portugal-Tsjechië en een achtste finale gespeeld.