Datum: 30/11/-0001 00:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax zonder Charisteas, Auxerre met Pieroni?
Ajax zonder Charisteas, Auxerre met Pieroni?
Foto: © SC

Woensdagavond nemen Ajax en Auxerre het tegen elkaar op in de zestiende finales van de Uefa Cup. Bij Auxerre keren Bonaventure Kalou en Philippe Violeau terug uit blessure. Ajax moet enkele spelers missen door blessure en ook de Griekse aanwinst Angelos Charisteas zal niet op het scheidsrechtersblad staan, want hij is niet speelgerechtigd voor de Amsterdammers.
 
Guy Roux, de trainer van Auxerre, selecteerde voor het eerst de jonge aanvaller Kevin Lejeune voor een Europese wedstrijd. Het team verliet Auxerre maandagmiddag en traint dinsdagnamiddag om 17u00 in de Amsterdam ArenA.
 
Onze landgenoot Luigi Pieroni hoort ook thuis in het rijtje van achttien geselecteerden.
 
De achttien namen: Cool, Hamel, Sagna, Bolf, Mignot, Grichting, Recorbet, Jaurès, Violeau, Benoît Cheyrou, Tainio, Mathis, Gonzalez, Pieroni, Kalou, Akalé, Lejeune.



Ajax lijkt goed op weg om na de overwinning tegen NAC Breda (2-1) de crisis definitief achter zich te laten. Een overwinning zou het team van trainer Ronald Koeman alvast deugd doen.
 
Doelman Bogdon Lobont is al sinds januari niet meer inzetbaar en zal dus ook woensdag niet onder de lat staan. Ook de Tsjech Galasek, geblesseerd sinds drie weken, geraakt niet tijdig opgelapt en volgt de wedstrijd vanuit de tribune. Wesley Sneijder, die tegen NAC Breda forfait moest geven, lijkt ook nu verstek te moeten geven voor het duel tegen Auxerre. Zijn vervanger is waarschijnlijk Johnny Heitinga.
 
Angelos Charisteas, de Griekse aanwinst van Werder Bremen, is niet speelgerechtigd en zal door trainer Koeman vervangen worden door de jonge Nederlander Ryan Babel.

Vooraf