Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade du Vélodrome
Sint-Petersburg stunt op Marseille
Dirk Pieters

Zenith Sint-Petersburg zorgde in de achtste finales van de Uefa-beker misschien wel voor dé verrassing van de speeldag. De Russen wonnen met 0-1 op het veld van Olympique Marseille. Door deze overwinning heeft Sint-Petersburg een goede uitgangspositie voor de kwartfinales van de Uefa-beker.

De eerste helft was flauw om volgen. De thuisploeg was de betere, maar verder dan enkele ongevaarlijke schoten op doel kwamen de Fransen niet. Ook de bezoekers slaagden er nauwelijks in om een goede aanval op te zetten. Op het einde van de eerste helft moest Zenith-keeper Malafeev toch nog een aantal keren redding brengen.

De tweede helft kregen we een veel sterker Zenith te zien. De Russen begonnen te vechten voor elke bal en Marseille kon alleen maar toezien hoe middenvelder Arshavin de bal mooi in de rechterbovenhoek trapte. Marseille-doelman Barthez was kansloos op het prachtige schot. De duels werden grimmiger en harder en dat leidde tot een aantal kaarten. Marseille-middenvelder Franck Ribéry was de grote winnaar met twee gele kaarten en mocht zich vroegtijdig gaan omkleden. In de slotfase haalde Trifonov verwoestend uit, maar zijn bal spatte uiteen op de lat. Marseille kon niets meer terugdoen en verloor met 0-1. [AN]