Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadio Friuli
Udinese en Levski ontlopen elkaar niet
Maarten Vandenabeele

In Italië bleven Udinese en Levski Sofia op een 0-0 gelijkspel steken, waardoor beide ploegen nog alle kansen behouden op de volgende ronde.

De Bulgaren hadden in het begin van de wedstrijd niet de minste moeite om de thuisploeg op te vangen. Er werd hoog gestoord, zonder evenwel zelf kansen af te dwingen. In de 28e minuut kwam er dan toch een eerste grote kans: op een voorzet van Baronio kopte Zapata net naast. Even later bereikte een afgeweken bal van Obodo Di Natale maar doelman Petkov was sneller dan de Italiaan. Udinese drukte nu stevig door en kort voor de pauze werd een knappe aanval bijna succesvol afgerond door Candela maar de Fransman schoot nipt naast.

In de tweede helft kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Het vizier van de thuisspelers stond echter nog steeds niet op scherp. In de 63e minuut kreeg Levski plots een reuzenkans: Telkiyski zette voor vanop rechts en een vrijstaande Angelov kopte onbegrijpelijk over. Het ging nu mooi over en weer: Baronio schoot knap maar naast en aan de overkant werd Boriminovs schot afgeblokt. In de slotminuten zette de thuisploeg nog alles op alles maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op. Alles te herdoen in Sofia dus, op donderdag 16 maart.