Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Veltins-Arena
Schalke stelt teleur
Tonnelier Caroline

Schalke 04 had zich absoluut voorgenomen een goede uitgangspositie af te dwingen tegen FC Sevilla.  Daar kwam echter weinig van terecht.  In een teleurstellende partij konden de Duitsers amper voor doelgevaar zorgen.  De Spanjaarden vingen de thuisploeg vrij goed op en kwamen er zelf een paar keer gevaarlijk uit.  Scoren lukte echter ook Sevilla niet, zodat de wedstrijd op een 0-0 gelijkspel eindigde.

Schalke kon geen beroep doen op de zieke Ebbe Sand.  Kuranyi en Lincoln startten op de bank.  Bij Sevilla waren Dragutinovic en Jordi er niet bij wegens blessures, terwijl Kepa geschorst was.  De wedstrijd begon veelbelovend voor de thuisploeg, met meteen een enorme kans voor Asamoah.  Zijn schot in de korte hoek werd echter gepakt door Palop.  Het goede begin kreeg niet onmiddellijk een vervolg en het was zelfs wachten tot de 20e minuut voor we nog een poging zagen van Rafinha.  Hij miste echter het doel.  Aan de overkant kon ook Navas doelman Rost niet aan het werk zetten.  In de slotfase van de eerste helft claimden de Duitsers nog een penalty wegens handspel van Escudé, maar daar ging de scheidsrechter niet op in.  Het bleef na een teleurstellende eerste helft dan ook 0-0.

De tweede helft bood niet onmiddellijk veel beterschap.  In het vierde kwartier van de wedstrijd was er amper iets te beleven, behalve fouten, verkeerde passen en verkeerde beslissingen van het scheidsrechterlijk trio.  In de 64e minuut zorgde invaller Lincoln toch nog eens voor een schot op doel.  Zijn vrije trap belandde echter in de handen van Palop.  Schalke gaf nu steeds meer ruimte weg, maar Jesus Navas slaagde er niet in daar van te profiteren.  Aan de overkant was Lincoln veruit de gevaarlijkste speler.  Zijn kanon stond echter slecht afgericht en hij miste tot twee keer toe het doel van Palop.  De opdracht was duidelijk voor de Duitsers: scoren en de overwinning nog binnenhalen.  Na de uitsluiting van Krstajic wegens een elleboogstoot op Navas zag het er echter heel slecht uit voor de thuisploeg.  Toch kreeg Schalke nog een paar kansen.  Een kopbal van Bordon werd over doel getikt door doelman Palop.  Het bleef toch ook opletten voor de counter, maar een schotje van Luis Fabiano kon Rost niet echt bedreigen.  Verder werden beide teams in de slotfase nog onterecht afgevlagd voor buitenspel, zodat de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel eindigde.  Alles zal dus beslist worden in Sevilla, al lijken de Spanjaarden nu toch over iets betere papieren te beschikken.