boeSteaua Boekarest
Middlesbrough
Datum: 20/04/2006 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Ghenceastadion
Boro brak bijna in Boekarest
Boro brak bijna in Boekarest
Foto: © SC

Steaua Boekarest-Middlesbrough 1-0

Middlesbrough heeft in de halve finale van de Uefa Cup met het kleinste verschil verloren van Steaua Boekarest. Dankzij doelman Mark Schwarzer hebben de Engelsen nog een kans om in eigen huis de kwalificatie af te dwingen.

Het thuispubliek zorgde voor een intimiderende sfeer, maar Middlesbrough leek aanvankelijk niet onder de indruk. De bezoekers zochten naar een belangrijke uitgoal, en hielden achteraan alles dicht. Aiyegbeni Yakubu verkwanselde de beste kans terwijl hij had moeten passen naar James Morrison. Steaua opende de score in de 30ste minuut. Nicolae Dica creëerde ruimte voor een schot en werkte knap af. Boro kwam twee keer dicht bij de gelijkmaker. Yakubu zag zijn kopbal op de dwarsligger belanden en het schot van Morrison werd gered door doelman Carlos Alberto. 

Na de pauze trok Steau voluit ten strijde. Middlesbrough werd meteen zwaar achteruitgedrukt en de snelle aanvallen volgden elkaar op. Doelman Mark Schwarzer moest uitpakken met de ene briljante save na de andere. Met zijn vingertippen kon hij Dorin Goian het scoren beletten. Ook op een laag schot van Dica bracht hij knap redding. Zo kreeg Steaua kans na kans, maar Schwarzer hield na rust zijn netten schoon. Middlesbrough kon nauwelijks voor dreiging zorgen en zal volgende week op Riverside uit een ander vaatje moeten tappen. [TH] 




            

Europa League

 Halve Finales (H)