Discussieer live mee!
00:00

Goal
FOUT !

Het Nederlandse PSV, met onze landgenoot Timmy Simons in de basis, gaat vanavond op bezoek bij het Italiaanse Fiorentina. Beide teams willen nog eens uitpakken met een grote Europese prestatie, dit treffen kan daarom wel eens interessant worden. Scheidsrechter Laurent Duhamel zal de wedstrijd in goede banen leiden.
: Frey Sebastien, Jorgensen Martin, Gamberini Alessandro, Ujfalusi Tomas, Gobbi Massimo, Kuzmanovic Zdravko, Liverani Fabio, Montolivo Riccardo, Santana Mario Alberto, Pazzini Giampaolo, Mutu Adrian.
PSV: Gomes Heurelho da Silva, Kromkamp Jan, Marcellis Dirk, Salcido Carlos, Rajkovic Slobodan, Méndez Edison, Simons Timmy, Afellay Ibrahim, Culina Jason, Farfán Jefferson, Koevermans Danny.
00:00
Beide teams verschijnen op het veld, de 33.000 supporters op de tribune zorgen voor een kolkende sfeer in Firenze.
1
Eerste kans voor Fiorentina, Gobi zet voor, Mutu kopt in de handen van Gomes.
1
De wedstrijd is op gang getrapt door de bezoekers.
2
Meteen de reactie van PSV, Koevermans kopt krachtig op doel. Frey haalt de bal met een reflex uit doel, de daarop volgende corner levert geen echt gevaar op.
5
Santana dwingt een hoekschop af voor Fiorentina.
6
De corner wordt ontzet door de Nederlandse defensie, Kuzmanovic neemt hem in één keer op de slof. Gomes kent echter weinig problemen met het schot.
7
Ook PSV kan een corner versieren
7
De hoekschop van Mendez gaat over de achterlijn, gevaar geweken.
11
Afellay houdt op de linkerflank drie verdedigers aan de praat, maar zijn voorzet wordt over de zijlijn buiten gezet.
14
PSV voert de druk op, maar nieuwe kansen vloeien daar voorlopig niet uit voort.
15
Fiorentina herstelt het evenwicht, een gevaarlijke voorzet van Santana wordt door iedereen gemist.
15
Gobbi zet voor vanop de linkerflank, Gomes onderschept de voorzet zonder moeite.
18
PSV verliest de bal op het middenveld, Fiorentina countert scherp met drie spelers. Mutu kan echter geen gevaar afdwingen.
20
De wedstrijd begon evenwichtig. Beide teams konden meteen een kans afdwingen, maar het bleef 0-0. PSV zorgde een vijftal minuten voor druk zonder gevaar af te dwingen, intussen herstelde Fiorentina het evenwicht.
21
Montolivo schiet vanop ongeveer 20 meter, zijn schot mist het kader.
25
Fiorentina voert de druk op, maar voorlopig kon de thuisploeg geen gevaar afdwingen.
25
Marcellis begaat een fout op Mutu, er volgt een vrije trap vanop een kleine twintig meter. De kaarten blijven voorlopig in de zak van scheidsrechter Duhamel.
26
Kuzmanovic onderschept de bal en schiet meteen op doel. Gomes pakt zonder moeite.
26
Mutu trapt in de muur. Gevaar is geweken.
27
Aan de overkant schiet Mendez van ver over doel.
28
Knappe één-twee tussen Kuzmanovic en Santana, de voorzet van Kuzmanovic leverde geen gevaar op.
29
Culina zet voor vanop rechts, de Itliaanse defensie staat een hoekschop toe.
30
De gevaarlijke hoekschop van Jefferson Farfan wordt ontzet door de verdediging van Fiorentina.
31
Nu weer een hoekschop voor de thuisploeg. Het spel gaat heerlijk over en weer.
31
Ujfalusi schiet keihard op doel, Gomes heeft heel wat moeite met het schot maar het blijft 0-0.
33
Gobbi staat helemaal vrij op links en levert een gevaarlijke voorzet af, Pazzini komt een haar te kort om er 1-0 van te maken.
34
Rajkovic gooit in. Simons kopt door, maar Frey pakt de bal zonder moeite.
35
Liverani mag een vrije trap nemen, de bal is te scherp en Gomes pakt.
35
Gobbi wordt opnieuw mooi vrijgespeeld op links, de voorzet komt er niet uit. Fiorentina zorgt voor steeds meer dreiging.
36
Hoekschop van Santana lever geen gevaar op.
38
Fiorentina blijft maar drukken, ongeveer elke afvallende bal komt in Italiaanse voeten terecht. Echt gevaar vloeit er voorlopig echter nog niet uit voort.
39
Grote kans voor PSV. Koevermans legt de bal mooi af, maar Culina schiet van kortbij hoog over.
41
Vrije trap levert geen gevaar op.
41
Mendez begaat een fout op Mutu, er volgt weer een vrije trap voor Fiorentina.
43
Jorgensen met een voorzet/schot, Gomes pakt de bal en loopt vervolgens net buiten het strafschopgebied met de bal. Scheidsrechter Duhamel laat begaan.
45
Gevaarlijke terugspeelbal bij Fiorentina, Frey controleert de bal slecht en Koevermans kan net niet profiteren. Het blijft 0-0.
45
Na amper 30 seconden blessuretijd fluit scheidsrechter Duhamel de rust.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft was best genietbaar, ook al bleven echt grote kansen uit. PSV kreeg al na 2 minuten de grootste kans via Koevermans, maar zijn kopbal werd gered door Frey. Fiorentina herstelde gaandeweg het evenwicht, maar ondanks de druk volgden er geen echt uitgespeelde kansen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Mooie actie op rechts van Santana, De defensie van PSV geeft een hoekschop toe.
46
Fiorentina trapt de tweede helft op gang.
47
De hoekschop van Farfan levert geen gevaar op, de tweede helft begint net als de eerst erg leuk.
47
Farfan geeft de bal mee aan Affalay, die gaat op doel af. Frey kan het schot van Affelay in hoekschop verwerken.
49
Weer komt het gevaar bij Fiorentina vanop rechts, Mutu kan niet goed bij de bal en Gomes kan een hoekschop voorkomen.
50
Farfan met een scherpe en levensgevaarlijke voorzet vanop rechts, Koevermans tikt de bal net voorlangs.
51
Kromkamp en Mutu hangen seconden lang aan elkaar en uiteindelijk krijgt PSV de vrije trap.
53
Mooie één-twee tussen Farfan en Culina, de Italiaanse defensie kan de voorzet met heel wat moeite ontzetten. Het spel blijft heerlijk op en neer gaan.
54
PSV dwingt een nieuwe corner af.
55

Goal
Doelpunt van Adrian Mutu (Giampaolo Pazzini)
Frey met een lange uittrap. Pazzani raakt de bal even met het hoofd en Mutu gaat diep. Gomes komt uit, maar kan de bal niet klemvast pakken. In de kluts kan Mutu alsnog scoren.
55
Fiorentina kan de hoekschop ontzetten, maar Culina levert de bal opnieuw in bij PSV.
58
Gomes is geblesseerd geraakt bij het doelpunt en een vervanging lijkt noodzakelijk.
61
Vervangen Heurelho Gomes
Ingevallen Bas Roorda

Gomes moet effectief naar de kant met een blessure, hij is door medisch personeel naar binnen gedragen. Roorda komt hem vervangen.
62
De score is dus 1-0. Wegens een technisch probleem staat de score op 2-0.
62

Goal
Doelpunt van Danny Koevermans (Ibrahim Afellay)
Affelay zet Koevermans op weg naar de gelijkmaker, de spits aarzelt niet en schiet keihard binnen met links.
64
Vervangen Danny Koevermans
Ingevallen Danko Lazovic

Lazovic stond al klaar langs de kant toen Koevermans de gelijkmaker scoorde. Meteen de laatste actie van de spits, Lazovic mag nog een klein half uur meespelen.
67
Vervangen Zdravko Kuzmanovic
Ingevallen Marco Donadel

69
Santana wordt onder het gras gestopt door Rajkovic, de kaarten blijven nog steeds in de zak van de scheidsrechter. De vrije trap levert geen gevaar op.
70
De huidige stand is 1-1.
71
Liverani met een knap pasje binnendoor naar Montolivo. deze laatste zoekt zijn rechtervoet, maar komt niet tot een schot.
73
Affelay verstapt zich en de blessure lijkt ernstig. Hij wordt naar de kant gedragen door medisch personeel.
75
Voor de duidelijkheid: de stand is nog steeds 1-1!
76
Liverani slaat twee keer in het gezicht van Simons, scheidsrechter Duhamel houdt de kaarten wonderwel op zak. Afellay is intussen opnieuw op het veld verschenen.
76
Vervangen Fabio Liverani
Ingevallen Christian Vieri

Vieri komt Liverani vervangen.
78
Vieri met een voorzet/schot, de bal gaat ver naast.
80
Jorgensen met een knappe voorzet, Montolive neemt de afvallende bal meteen op de slof en Roorda heeft meer geluk dan kunde nodig om de bal te stoppen. Hier kwam de thuisploeg erg dicht bij een 2-1 voorsprong.
81
Gobbi zet voor op Santana, die legt af voor Montolivo, maar die schiet op Roorda.
82
Viera krijgt een kans op de gelijkmaker, maar Kromkamp voorkomt een schietkans.
83
Ujfalusi en Mutu gaan samen naar een kopbalvoorzet, de laatste kan de bal ook raken. Roorda moet opnieuw tussenkomen, maar het blijft 1-1.
84
Opnieuw een gevaarlijke voorzet, deze keer van Gobbi. Heel het stadion wil en hoekschap, maar scheidsrechter Duhamel geeft een uittrap.
85
Vieri kan alleen op doel af, maar scheidsrechter Duhamel geeft buitenspel. Vieri betwist de beslissing van de scheids.
86
Montolivo schiet vanuit de tweede lijn, Roorda pakt zonder veel moeite. Fiorentina blijft jagen op een tweede doelpunt.
88
Voorzet van Santana waait voorbij het doel. Montolivo raapt nog op aan de zijlijn, maar gevaar vloeit er niet voort uit deze actie.
90
 Gele kaart voor Marco Donadel
Zware en onnodig tackle, geel is hier meer dan op zijn plaats!
90
We krijgen zes minuten extra, mede dankzij de blessure van doelman Gomes eerder in de tweede helft.
92
 Gele kaart voor Jefferson Farfán
Farfan krijgt geel en mist daardoor de thuismatch tegen Fiorentina.
93
Vervangen Mario Alberto Santana
Ingevallen Pablo Daniel Osvaldo

Osvaldo komt Santana nog vervangen.
94
De wedstrijd dreigt nog te ontaarden. Vieri met een smerige fout op Culina en deze laatste revancheert zich op Montolivo. Scheidsrechter Duhamel grijpt niet in.
96
Vervangen Jefferson Farfán
Ingevallen Frédéric Cesarone

PSV is tevreden met het gelijkspel en wisselt nogmaals.
97
Mendez blijft liggen na een contact met een thuisspeler, de thuisploeg en supporters zijn woendend. Nochtans was er zeker en vast een overtreding van Osvaldo.
98
Na 98 minuten en 8 seconden is de match eindelijk voorbij, PSV heeft een mooie uitgangspositie kunnen afdwingen.