Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
PSV dwingt goede uitgangspositie af
De Nijs Michael

PSV was vanavond te gast in Firenze. Plaatselijke grootheid Fiorentina wou maar al te graag Europees schitteren, maar de wedstrijd werd afgefloten bij een 1-1 stand. Vooral voor de club uit Eindhoven een erg goede uitgangspositie.

De wedstrijd was amper op gang gefloten toen Fiorentina een eerste keer kwam dreigen via Mutu, de kopbal werd zonder moeite gestopt door Gomes. Geen minuut later was het aan de overkant bijna raak, Koevermans kopte krachtig op doel en doelman Frey had een goede reflex nodig om de bal uit zijn netten te houden. In het vervolg van de eerste helft zagen we veel slordig voetbal, maar toch ging de partij heerlijk over en weer. De match bleef, ondanks de weinige kansen, dan ook erg aangenaam om volgen. Fiorentina dreigde via Kuzmanovic, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Gomes. Ujfalisi kopte richting doel, maar zijn poging miste het kader. Tussendoor had Culina een goede mogelijkheid voor PSV van kortbij over doel geschoten. Vlak voor rust verslikte Frey zich bijna in een terugspeelbal, maar de bal kon net voor de aanstormende Koevermans ontzet worden. We gingen dus rusten bij 0-0.

De tweede helft begon net als de eerste helft erg goed. PSV kreeg twee kansen op de openingstreffer via Koevermans en Afellay, maar het doelpunt viel aan de overkant. Fiorentina-goalie Frey pakte na 56 minuten uit met een erg lange uittrap, Pazzani raakte de bal even aan met het hoofd en Mutu kwam alleen voor doel. Doelman Gomes kwam uit en leek de bal ook te hebben, maar de Braziliaanse goalie kon de bal niet klemmen. In de daaropvolgende kluts kon Mutu alsnog het openingsdoelpunt op het bord schieten. Bij het doelpunt raakte Gomes geblesseerd, de doelman moest vervangen worden door reserve-goalie Roorda. Toch kon PSV al snel weer lachen. Een sterk spelende Afellay zette Koevermans zeven minuten na het openingsdoelpunt op weg naar de gelijkmaker en de aanvaller faalde niet, hij schoot keihard binnen met links. In de slotfase ging de thuisploeg nog voluit voor de overwinning, maar pogingen van Mutu, Montolivo en de ingevallen Vieri werden onschadelijk gemaakt door Roorda. Daardoor heeft PSV een schitterende uitgangspositie in handen, een plaats in de halve finale lijkt tot de mogelijkheden te behoren.