Rangers FC
spoSporting Lissabon
Datum: 03/04/2008 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers en Sporting komen niet tot scoren
viki meeuwis
| 0 reacties
Rangers en Sporting komen niet tot scoren
Foto: © SC

In het Ibrox Stadion namen de Rangers het op tegen Sporting uit Lissabon.

In het begin van de wedstrijd kreeg Sporting al meteen een tegenvaller te verwerken. Liedson viel immers al uit in de tweede minuut nadat hij onzacht in aanraking kwam met David Weir. Gelukkig voor Sporting, dat in de aanval al Derlei en Tiui moet missen, kon de Braziliaan de wedstrijd verder zetten.

Rangers begon het best aan de wedstrijd. In de zesde minuut kon Lee McCulloch een schot op doel lanceren maar de bal ging net over doel. Sporting reageerde meteen want Izmailov schoot de bal hard op doel waar keeper McGregor de bal kon wegwerken. De lijnrechter had eerder ook al gevlagd voor buitenspel van Izmailov. Op het kwartier kwam Darcheville goed op dreef, hij dribbelde zich voorbij Grimi en kon de bal naar Steven Davis spelen die dicht bij het doel stond. Anderson Polga kon de bal nog net wegwerken. Halverwege de eerste helft kwamen de Rangers meer in balbezit maar echte kansen bleven uit. Grimi ontsnapte aan een kaart nadat hij een al te drieste tackle uitvoerde op Kirk Broadfoot. Twee minuten voor het einde van de eerste helft kon McCullogh uithalen met een gevaarlijk afstandsschot. Dankzij keeper Rui Patricio kon Sporting zonder een tegendoelpunt de rust in.
 
Na de rust duurde het niet lang vooraleer de kansen kwamen voor Rangers. In de 52e minuut kon aanvoerder Barry Ferguson de verdediging van de bezoekers doorbreken en de bal bij Davis krijgen. Het schot van de middenvelder ging een halve meter over het doel heen. Sporting gaf niet op en begon beter in de wedstrijd te komen. Grimi was de eerste die keeper Allan McGregor kon testen nadat hij zich vanop links kon vrijmaken. Niet lang daarna moest McGregor weer in actie schieten om een lage bal van Simon Vukcevic af te weren. Sporting zette duidelijk meer druk maar dat leverde hen uiteindelijk geen doelpunt op.