Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Allianz Arena
Contra bezorgt Bayern kater
Nico Wieme

Getafe heeft zich dankzij een 1-1-gelijkspel op het veld van Bayern in een ideale positie gebracht om de terugmatch volgende week aan te vatten. De Duitsers domineerden de eerste helft, de bezoekers lieten in de tweede helft zien dat ze kunnen voetballen.

Bayern München ontving vanavond in de Allianz Arena Getafe. Beide teams ontmoetten in hun weg naar deze kwartfinale van de UEFA Cup Anderlecht. De Spanjaarden zaten voor Nieuwjaar in dezelfde poule van de Brusselaars en wonnen in Spanje met 2-1, de Duitsers schakelden de landskampioen in de vorige ronde uit na 0-5-winst in het Astridpark en 1-2-verlies thuis. Nu stonden de leider uit de Bundesliga en de nummer acht uit de Primera Division dus tegenover elkaar.

Fel begin
Het wedstrijdbegin was fel, met al dadelijk drie gele kaarten. Na vier minuten kregen Alvarez Pedro Mario (fout op Luca Toni) en Manuel Tena (protest) geel. Een minuutje later liep Toni zelf tegen de lamp toen hij na een inworp van doelman Oscar Ustari de bal onderschepte en binnentrapte. Scheidsrechter Howard Webb zag er echter een overtreding in en keurde het doelpunt af.

Druk van Bayern
Daarna begon Bayern aan voetballen te denken en dat resulteerde al snel in enkele kleine kansen voor Franck Ribéry en Sebastian Schweinsteiger, maar hun schoten werden telkens afgeblokt. Ook Lukas Podolski kreeg nog een kans, maar de bankzitter van de laatste weken besloot op Ustari. De recordkampioen bleef druk zetten en op de 25ste minuut pareerde de Getafedoelman een pegel van Schweinsteiger in hoekschop. De Duitse international trapte die zelf. Toni (foto links) klom boven iedereen uit en kopte de 1-0 binnen.

Getafe dreigt
Na de voorsprong van Bayern kwam Getafe iets meer in de wedstrijd en voetbalde zich ook enkele kansen bijeen. Op het halfuur stond Oliver Kahn pal bij een schot van Franck Signorino. Vijf minuten later lukte Mario bijna de gelijkmaker, maar Kahn en Philippe Lahm konden nog net op tijd het doelpunt voorkomen. Een minuutje voor de pauze was Mario opnieuw dicht bij een treffer, maar deze keer kon hij niet goed bij een vrijschop.

Rollen omgekeerd
In het eerste deel van de tweede helft zetten de bezoekers druk op de thuisdefensie. Dat leverde hen een aantal kansen op. Twee pogingen van Esteban Molina Granero kenden echter geen succes en een schot van Javier Casquero ging over. Op het uur kopte Juan Albin nipt over het doel van Kahn. Bayern loerde op de counter, maar Podolski en Zé Roberto toonden zich niet trefzeker. Op de 70ste minuut kreeg Toni dé kans om de match te beslissen, maar de Italiaan treuzelde te lang om af te drukken en zijn schot werd afgeblokt. Twee minuten later overkwam Ribéry hetzelfde.

Loon naar werken
Die gemiste kansen zouden Bayern nog zuur opbreken. In het slot van de wedstrijd ging Getafe voluit voor de gelijkmaker. De Spanjaarden wouden duidelijk niet speculeren op de terugmatch. Zes minuten voor affluiten was het bijna zover. Kahn verkeek zich op een flankvoorzet, maar de kopbal van Manu belandde tegen de paal. Het was maar uitstel van executie, want enkele seconden voor het einde van de reguliere speeltijd bezorgde Contra (foto rechts) de Spanjaarden een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week. Bayern zal alles uit de kast mogen halen om zich te plaatsen voor de volgende ronde.