Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Luminus Arena
Genk scoort 5 keer en mag Europa in

Racing Genk heeft zijn plaats in de poules van de Europa League te pakken. Een verrassing is dat niet tegen de amateurs van FH en na de 0-2 zege uit de heenwedstrijd. Nochtans was het even schrikken toen de Ijslanders op voorsprong kwamen maar Genk won uiteindelijk met 5-2.

Robby Morren in Genk

Na de 0-2 uit de heenwedstrijd had Genk de kwalificatie eigenlijk al voor aanvang van de wedstrijd op zak. Mario Been gaf dan ook enkele jongens rust: Mboyo (lichte blessure), Anele en Tshimanga startten niet. Simaeys, Hamalainen en Gorius kwamen aan de aftrap.

Snelle voorsprong

Het plan van de Nederlandse coach was om snel te scoren en er op die manier voor te zorgen dat de kopjes bij Hafnarfjordur helemaal naar beneden gingen. De spelers konden hun trainer niet beter gehoorzamen want al na 5 minuten stond het 1-0. De Ceulaer leverde een puike voorzet af op het hoofd van Vossen die van dichtbij de score opende. Amper twee minuten later had het al 2-0 kunnen staan na opnieuw een mooie actie van De Ceulaer die Buffel bediende maar het stiftertje werd voor de lijn gekeerd.

Blessure De Ceulaer

Slecht nieuws kwam er voor de Limburgers toen De Ceulaer op het kwartier neerging na een duel met Vidarsson. Benji kon niet verder en moest van het veld worden gedragen.

Gelijkmaker viel uit de lucht

De Ijslanders stelden bijzonder weinig voor maar toch hingen de bordjes na bijna een halfuur alweer in evenwicht. Snorrason had de bedoeling een vrije trap in het pak te gooien maar niemand beroerde de bal waardoor Köteles verrast was en het leer in doel botste. (1-1) De bezoekers putten moed uit de gelijkmaker en het was ongelooflijk hoe Genk de wedstrijd uit handen gaf en de bezoekers op het einde van de eerste periode nog kansen kregen op een voorsprong. Dat de thuisploeg onder een fluitconcert de pauze in moest gaan, konden we begrijpen.

Wake up call

Het werd helemaal stil in de Cristal Arena toen Sverisson FH na drie minuten in de tweede helft op voorsprong bracht met een mooie omhaal. Het leek wel of dit het signaal was dat Genk nodig had om wakker te worden.

De bekerwinnaar reageerde met drie goals in zes minuten. Kara kopte een voorzet van Hamalainen tegen de touwen, doelman Oskarsson ging in de fout toen hij een knal van Limbombe onder zich door liet glippen en Camus zorgde voor de 4-2. Met nog tien minuten op de klok presenteerde Limbombe een nieuwe treffer op een dienblad voor Camus. De Fransman legde zijn tweede van de avond in het mandje. (5-2)

De spelers maakten er zo uiteindelijk nog een leuke avond van voor de 7000 opgedaagde supporters. De verwachte kwalificatie is binnen en Genk kijkt vol spanning uit naar de loting op vrijdag.