Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Ibrox Stadium
Laat doelpunt geeft Rangers hoop
Kevin Vanbuggenhout

Nu Celtic werd uitgeschakeld in de Champions League moesten de Rangers de Europese eer van Schotland verdedigen. In de achtste finales van de Uefacup kwam Osasuna, een middenmotor uit de Primera Division, langs.

Osasuna begon het scherpst aan de wedstrijd. Stefan Klos, die eindelijk nog eens een wedstrijd mocht spelen voor de Glasgow Rangers, pakte een laag afstandsschot van Juanlu. Een tegenzet van de thuisploeg kwam er in de elfde minuut. Boyd kopte een voorzet van Hutton achterwaarts in de armen van Ricardo. Zes minuten later kwam Osasuna niet onverdiend op voorsprong. Raul Garcia kopte een voorzet van Juanlu binnen. Hierna kwam Rangers wel meer opzetten. Maar Osasuna stond goed te verdedigen en hield makkelijk stand.

Osasuna hield het ook vol in de tweede helft. Munoz kwam naar binnen en schoot net over. Osasuna leek de match onder controle te hebben en prikte enkele keren gevaarlijk tegen op counter. Klos redde knap het schot van Munoz. Nu kwam er toch een reactie van Rangers. Ricardo sloeg het schot van Thompson uit doel. Twintig minuten voor tijd trapte Munoz op aangeven van Monreal over. Tien minuten nadien kreeg Osasuna een volgende goede mogelijkheid. Een voorzet van Juanfran werd teruggekopt naar David Lopez en op diens schot had Klos een schitterende redding in huis. Naar het einde van de wedstrijd toe was er nog een opstootje tussen Hutton en Juanfran. Hutton mocht misschien wel blij zijn dat hij geen tweede geel kreeg. Maar zijn ploeg mocht alsnog juichen. Osasuna werkte de bal niet goed weg en Hemdani schoot prachtig in de rechterbovenhoek binnen: 1-1. Rangers sleepte zo alsnog een gelijkspel uit de brand.

Osasuna had doorlopend een licht overwicht en leek op een verdiende overwinning af te stevenen. In blessuretijd scoorde Rangers echter het doelpunt van de hoop. Maar sowieso staat Rangers volgende week bij Osasuna voor een moeilijke opdracht.